SONAR Araştırma büyükşehir anketini yayınladı! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 4. Sırada... İşte AK Parti'de birinci sırayı alan isim...

SONAR Araştırma büyükşehir anketini yayınladı! Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 4. Sırada... İşte AK Parti'de birinci sırayı alan isim...
SONAR Araştırma'nın yaptığı büyükşehir belediye başkanlarının beğenilirlik düzeyi sonuçlarına göre Türkiye'de en beğenilen AK Partili yüzde 55.7 ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Sekmen'i yüzde 54.2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın takip etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 49.1 ile 4. sıraya yerleşti. Fatma Şahin, Gaziantep'teki son yerel seçimlerden yüzde 53,97 oranında oy almıştı.

SONAR Araştırma tarafından yapılan son çalışmada yerel yönetimlere odaklanıldı. Şirket, belediye başkanlığı düzeyinde görev yapan siyasilerin beğenilirlik düzeyini araştırdı. Araştırmada vatandaşların seçmene şehrini/ilçesini yöneten başkanı beğenip beğenmediği ve başkanın en beğendiği hizmeti/icraatı soruldu.

AK PARTİ'DE EN BEĞENİLEN İSİM MEHMET SEKMEN
Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye genelinde en beğenilen AK Partili büyükşehir belediye başkanı Erzurum'dan çıktı. Yüzde 55.7 ile zirvede yer alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i yüzde 54.2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın takip etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 50.4 ile üçüncü olurken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 49.1 ile 4. sıraya yerleşti.

İlk dört başkanın ardından sonra sıralama şu şekilde:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı U. İbrahim Altay
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Z. Abidin Beyazgül
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.