Gaziantep'te odalarda meclis savaşı Kim nereye aday?

Gaziantep'te odalarda meclis savaşı Kim nereye aday?

Türkiye’nin en büyük odalarından birisi olan ve 25 bin üyesi bulunan toplam 123 meclis üyesinin seçileceği Gaziantep Ticaret Odası’nda gruplarda kıran kırana savaş devam ederken Gaziantep Ticaret Odası mevcut başkanı Tuncay Yıldırım’ın grubunda rakibi olmazken aynı zamanda meclis başkanı Mehmet Hilmi Teymur’un grubunda başka aday olmadığı için rahatlıkla seçilecekleri için ikisinin de aynı şekilde yeni dönemde aday oldukları öğrenildi. Bunun yanı sıra Ticaret Odası’nda sürpriz başkan adaylarının da gruplardan çıkması halinde Bekir Sıtkı Severoğlu, Ali Bulgan, Tuygun Aygın ve Şerif Dalgıç’ın isimleri geçiyor. Ticaret Odası Meclis Başkanlığına ise Nurettin Özkaya, İbrahim Aksu, Ali Bayram Sarıca ve Murat Güllü’nün isimleri gündemde.

HANGİ GRUPLARDA SAVAŞ VAR?
Gaziantep Ticaret Odası’nda her dönem olduğu gibi hem meclis üyeliklerine hemde komitelere seçilmek için adeta büyük bir yarış yaşanıyor. Yarış olan grupların başında 2. grup olan unlu mamüllerde İbrahim Aksu ile rakipleri Akşam Simitin sahiplerinden Hüseyin Aslansoy ve baklavacı İbrahim Akıncıoğlu’nun olduğu öğrenilirken 8. grup olan cafe ve restoran ile lokantacılarda, daha önce gruplarda hep birlikte seçilen uğur Acıoğlu ile Ümit Döner’in sahibi Bülent Erleblebici yarışacak. Petrolcülerde ise Veli Kadooğlu ile Muzaffer Doğan, 19. grup olan konfeksiyoncularda Ali Bulgan, Mehmet Ali Bozkurt ve Veysel Memiş’in ayrı ayrı listelerle seçime girecekleri belirtildi. Bunun yanı sıra matbaacılarda üç liste yarışacak. Bu listelerde Hanifi Yılmaz, Ethem Özcan ve Mustafa Zor’un da birbirlerine rakip oldukları ifade edildi.

TİCARET BORSASI’NDA AKINCI VE TİRYAKİ’NİN RAKİBİ YOK
Gaziantep Ticaret Borsası’nda mevcut başkan Mehmet Akıncı ile meclis başkanı Ahmet Tiryaki’nin listelerinde rakipleri olmazken 12 meclis grubu bulunan 6 grupta da 2’şer adayın yarışmaları dikkat çekiyor. Bin 300 üyesi bulunan borsada 12 farklı meslek komitesi bulunuyor. Seçimin de 1 Ekim Cumartesi günü Ticaret Borsası’nın eski binasında bin 300 kişinin oy kullanması bekleniyor.

SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ 15 EKİM’DE
Gaziantep Sanayi Odası Organ seçimleri 15 Ekim’de yapılacak. 15 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan oda organ seçimleri ve GSO'nun 8. dönem faaliyetleri ile projelerinin değerlendirildiği toplantI ise geçtiğimiz hafta yapılırken sektörlerle ilgili güncel gelişmeler, sanayicilerin ve ihracatçıların sorunları ve talepleri görüşüldü.

DUYGU KAPLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.