King Charles Irkı Köpekler

King Charles Irkı Köpekler

  King Charles Irkı Köpekler, kemikli ve zarif bir duruşu olan canlılardır. Asil ve etkileyici dış görünüşüyle gören herkesi büyülemektedir. Türkiye’de de son zamanlarda oldukça popüler olan King Charles köpekleri hakkında pek çok konu merak edilmektedir.

Son zamanlarda ilgi gören King Charles köpekleri hakkında merak ettiğiniz konulara ulaşabilmeniz için sizlere bir rehber hazırladık. İşte King Charles köpek ırkı hakkında merak ettiğiniz pek çok konuyu bulabileceğiniz rehberimiz…

King Charles Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

King Charles ırkı köpekler, sahipleriyle beraber zaman geçirmekten oldukça hoşlanırlar. Her fırsatta sahibinin kucağına atlamak isterler. Sevdikleriyle genel olarak yakın temas ilişki kurmaktan hoşlanırlar.

Bu ırk köpekler genel olarak sevmeyi ve sevilmeyi çok severler. Bundan dolayı yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. İlgi görmemek onları üzer ve hatta davranış bozukluklarına bile sebep olabilir.

Oldukça uyumlu bir köpek oldukları için çocuklarla ve yabancılarla bile kolay bir şekilde anlaşabilirler. Yabancılara karşı da sıcakkanlı olan bu köpekler, utangaç ve çekingen tavır sergilemezler.

Havlama eğilimi orta dereceli bir ırktır. Genel olarak yabancılara karşı fazla havlamazlar. Fazla havlama eğiliminde olmadığı içinde apartmanda yaşamaya uygun bir köpek ırkıdır. Egzersiz ihtiyacı da diğer köpeklere göre azdır. Gün içerisinde kısa yürüyüşler veya oyunlar onlar için yeterli olacaktır.

King Charles Nedir?

Cavalier King Charles Spaniel köpekler, Avrupa’da 18. yüzyıla kadar soyluluk sembolüydü. İsimlerini İngiliz kralı II. Charles’tan alan bu köpeklerin saray soyluları ve asiller arasında son derece popüler olmaları tesadüf değildir. Çünkü Cavalier King Charles Spaniellar, sahiplerine çok bağlı olmanın yanında sevdikleri insanların sözünden çıkmayan, çok sabırlı ve toleransı yüksek hayvanlardır.

Cavalier King Charles küçük beden yapısıyla, spaniel sorunun çalışkan yapısını korumaktadır. Yürüyüşü ve hareketleri özgür ruhunu ve zarifliğini gösterir. İpeksi, hafif dalgalı ve orta uzunlukta tüyleri bulunur. Ayak bölgesindeki uzun tüyleri bu cinsin ayırt edici özelliklerindendir. Bu ırk kısaca Cav, Cavies adlarıyla da bilinir. Nazik, tatlı, asil, sevgi dolu ve heyecanlı halleriyle insanların ilgisini ve sevgisini kazanıyor.

King Charles Nasıl Eğitilir?

King Charles köpekler oldukça zeki canlılardır. Eğitilmeye açık bir ırk köpek oldukları için eğitimleri de oldukça kolaydır. Bu köpekler, sahiplerini mutlu etmek için her şeyi yapmak isterler.

Köpeğiniz 8 haftalık olduğunda eğitimlere başlamanız önerilir. Köpeğinize övgüyle, sabırla ve ödül mamasıyla olumlu pekiştirme yöntemlerini uygulayarak yaklaşırsanız, eğitimlerden daha çabuk ve iyi sonuçlar alırsınız.

King Charles Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

King Charles köpeğiniz için veterinerinizin önerdiği beslenme programını uygulamanız tavsiye edilir. Genel olarak ev yemekleri tüketmeye alışkın değildirler. Her ev yemeğini yemeleri uygun değildir. Bu sebeple veterinerinize danışmanız önerilmektedir.

King Charles gibi küçük ırk köpekler için kaliteli mamalar kullanmanız tavsiye edilir. Aşağıda yer alan mama markalarını tercih edebilirsiniz. İşte küçük ırk köpekler için en çok önerilen mama markaları şu şekildedir:

Royal Canin,

Proplan,

Acana,

Hills,

N&D,

Gimcat,

Brit,

Purina,

Felix,

Brit Care gibi yüksek kaliteli mamalar tüketilmelidir.

Kilo almaya ve bazı genetik hastalıklara meyilli oldukları için kontrollü bir şekilde beslenmeleri tavsiye edilir. Bu sebeple küçük ölçekler kullanmanız tavsiye edilir.

King Charles Bakımı Nasıl Yapılır?

Parlak ve ipeksi kürkünün bakımı için haftada 3 veya 4 kez tarama yapmanız gerekir. Haftalık tarama veya fırçalama işlemi köpeğinizin tüylerinin daha az dökülmesine de yardımcı olur. Genel olarak fazla tüy dökmeyen bu ırk köpekler, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde normalden daha fazla tüy dökerler.

Ağız ve diş sağlığı için haftada bir veya iki kere dişlerinin fırçalanması gerekir. Bunun dışında tırnak bakımları için ayda bir kere tırnak kesim işlemlerinin yapılması tavsiye edilir.

King Charles Sahiplendirme

King Charles sahiplenme için köpek sahiplendirme sitelerini veya ilanlarını takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı barınakları da ziyaret ederek King Charles ırkı köpek sahiplenebilirsiniz. Patibul.com internet sitesi üzerinden de bu ırk köpeklerin sahiplendirme ilanlarını takip edebilirsiniz. Ücretsiz olarak King Charles köpekleri sahiplenebilirsiniz.

King Charles Fiyatları

King Charles fiyatı 2022 ortalama 5.000 TL civarındadır. Cavalier King Charles fiyatı 2021 yılı için 1.000 TL- 2.000 TL gibi tutarlarda da belirlenmiştir. King Charles köpeklerin fiyatları bazı önemli unsurlarda etkileyebilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

King Charles tüy döker mi?

Genel olarak fazla tüy dökmeyen King Charles köpek ırkları, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde her zamankinden daha fazla tüy dökmeye başlayabilir.

King Charles evde bakılır mı?

Oldukça uysal, arkadaş canlısı ve sahiplerine sadık olan bu köpekler, çok fazla havlamaya meyilli olmadıkları için ev içerisinde de kolayca bakılabilir.

King Charles bakımı zor mu?

King Charles köpekleri de diğer köpekler gibi temel bakıma ihtiyaç duyar. Bunun yanı sıra ekstra zorlu bir bakıma ihtiyaç duymaz.

Sonuç

Bu yazımızda sizler için dünyanın en asil ve sevimli köpeklerinden biri olan King Charles ırkı köpekleri ele aldık. Eğer King Charles köpek ırkı sahiplenmek istiyorsanız bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Daha fazla bilgi alabilmek için Patibul.com internet sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

Patibul.com internet sitesi üzerinden sadece King Charles köpekler hakkında değil, aynı zamanda diğer evcil hayvanlar hakkında da detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.