Mevsimlik Örgülerde Hangi İpler Tercih Edilmeli?

Mevsimlik Örgülerde Hangi İpler Tercih Edilmeli?

 Kıyafetler yazlık, kışlık ve mevsimlik olmak üzere 3 gruba ayrılmaktadırlar. Kış mevsiminde ceket, manto, kaban ve kazak tercih edilirken, yaz aylarında ise elbise, bluz, crop, büstiyer ve etekler tercih edilmektedir. Mevsimlik kıyafetler ilkbahar ve sonbahar aylarının kurtarıcısı durumda oldukları için her yaştan kadın ve erkekler tarafından tercih edilmektedir. Mevsimlik ürünler kişilere rahatlık ve konfor sağlamaktadır. Mevsimlik kıyafetlerin her rengine ve her bedenine piyasadan rahatlıkla ulaşılabildiği gibi aynı zamanda kişiler kendi mevsimlik kıyafetlerini kendileri de örebilmektedirler. Mevsimlik ürünler konusunda en başta dikkat edilmesi gereken nokta ise kullanılacak el örgü ipinin seçimi olmaktadır. Mevsimlik örgüler ile ilgili bilinmesi gerekenleri hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

Mevsimlik Örgülerde Renkler

Mevsimlik olarak kullanılan ürünlerin her rengi piyasada kolaylıkla bulunabilmektedir. Ancak el işi hobilerinden keyif alan ve kendi örgülerini oluşturmak isteyen kişilerin sayısı özellikle son yıllarda oldukça artmaya başlamıştır. Kişiler, piyasada mevsimlik el örgü ipi çeşitlerinin renklerini bulabilmektedirler. Mevsimlik örgülerde en çok tercih edilen renkler arasında; mavi, beyaz, siyah, krem, yeşil, sarı, haki, pembe, bordo, kırmızı, mor, kahverengi, ekru, sarı, turuncu ve nil yeşili olmaktadır. Sonbahar aylarında genellikle renklerin daha koyu tonları tercih edilirken, ilkbahar aylarında ise renklerin daha açık tonları tercih edilmektedir.

Mevsimlik Örgülerde Kullanılan El Örgü İpleri

Mevsimlik örgüler, rahatlıkları ve konforları nedeni ile günümüzde her yaştan insanın gardırobunun en vazgeçilmez parçaları arasında yer almaktadır. Mevsimlik örgülerde en çok kullanılan ip çeşitleri arasında koton ip, merserize ip ile bebek ipi bulunmaktadır. Piyasada mevsimlik el örgü iplerinin birçok farklı markası bulunabilmektedir. Pamuk el örgü ipleri ile örülen ürünler cilt dostudur. Ciltte herhangi bir alerjiye ve tahrişe sebebiyet vermemektedir. Bu nedenle bebeklerde ve çocuklarda da gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Mevsimlik örgülerde en çok tercih edilen bir diğer el örgü ipi ise bebek ipi olmaktadır. Bebek iplerinin çeşitleri ve birçok farklı rengi piyasada bulunabilmektedir.

Mevsimlik Örgülerde Fiyatlandırma

Mevsimlik örgülerde fiyatlandırma el örgü ipi çeşidine göre farklılık göstermektedir. Mevsimlik el örgü iplerinde fiyatlandırma el örgü ipinin çeşidine, el örgü ipinin kalınlığına ve el örgü ipinin gramajına göre değişebilmektedir. El örgü ipleri tuhafiye dükkanlarında, el örgü ipi satışı gerçekleştirilen mağazalardan ve internet sitelerinden satın alınabilmektedir. Online satışlarda tekli alımlara göre toplu veya çoklu alımlar çok daha avantajlı olabilmektedir. Ayrıca online satışlarda el örgü ipleri dönemsel olarak indirime de girebilmektedir.

Mevsimlik İpler ile Ne Örülür?

Mevsimlik el örgü ipleri ile sonbahar ve ilkbahar aylarında kulanılabilecek her çeşit örgü tasarlanabilmektedir. Mevsimlik örgülerin en çok tercih edildiği örgüler arasında; hırkalar, eldivenler, yatak örtüleri, şapkalar, atkılar, yelekler, battaniyeler, patikler ve çoraplar bulunmaktadır. Mevsimlik el örgü iplerinin piyasada çok farklı renk alternatifi bulunmaktadır. Ancak bebek ve çocuklarda tercih edilecek mevsimlik el örgü iplerinin herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaması için kaliteli olmalarına özen gösterilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.