Nora Psikoloji Online Terapi Hizmeti

Nora Psikoloji Online Terapi Hizmeti

İzmir de Nora Psikoloji’ nin vermekte olduğu güncel hizmetlerinden olan Online Terapi çerçevesinde tercih edebileceğiniz uzman online psikolog ‘lar uzaktan terapinizi gerçekleştirmektedir. Peki uzaktan terapinizi gerçekleştiren online psikolog nedir ?

Online Psikolog Nedir?

Online psikolog, normalde yüz yüze tedavi sunan uzman psikologların çevrimiçi destek sunması durumudur. Bu hizmet psikoloji merkezlerinde görülen psikologdan terapilerinden farklı değildir. Bu platforma hizmet veren Online psikologlar da yüz yüze çalışan psikologlar gibi, psikoloji alanında eşit derecede mesleki eğitime ve becerilere sahiptir.

Psikologlar, lisansüstü ve süpervizyon eğitiminden sonra terapi desteği vermeye başlarlar. Online Psikologlar, yüz yüze terapide destek verilen konuların büyük bir çoğunluğunda çevrimiçi olarak danışanlarına psikolojik destek sağlarlar.

Online psikologlar danışanın durumunun teşhisi ve en iyi tedavi yöntemini belirlemek için, nasıl düşündüğü, neler hissettiği ve nasıl davrandığı hakkında bilgi edinmek üzere psikometrik testler uygulayabilirler ve yorumlayabilirler. Ardından danışanının sorunları çözümlemek amacıyla görüşme genellikle konuşma terapisi şeklinde psikoterapi yöntemini kullanabilirler. Aynı yüz yüze terapi seansları gibi online psikolog hizmetinde de her türlü destek dijital ortamdan danışana sağlanmaya devam eder. Online psikoloğun kullanacağı terapi yöntemi tercihi danışanının ihtiyacı ile bağlantılı olarak değişebilir.

Online Psikolog Desteği Hizmetini Nasıl Alınır?

Online psikoloji hizmetleri Skype ve Zoom üzerinden gerçekleştirilmektedir. Birçok hizmetin dijital ortamlardan alınabildiği günümüzde Nora Psikoloji olarak web üzerinden online hizmetimiz uzman kadromuzla devam etmektedir. İzmir’de en çok tavsiye edilen psikologları Nora Psikoloji kadrosu da teknoloji destekli web üzerinden hizmet vermektedirler. Nora Psikoloji randevu sistemini kullanarak, tek tuşla online terapiyi başlatabilirsiniz. Online psikolog hizmetiyle kendinize en uygun psikoloğu tamamen kendiniz belirleyerek, özel bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Nora Psikoloji web uygulaması üzerinden kendi seçeceğiniz psikolog ile iletişime geçmenizin ardından uzmanımız size özel terapi modelini oluşturacaktır. Bu nedenle size özel plan online psikolog tarafından oluşturulacaktır.

İzmir’de en aranılan online psikologlar Nora Psikoloji web sitesinde karşınıza çıkacaktır. size özel psikolojik hizmet planı için Nora Psikoloji web sitesinden tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Online Terapi Kimler İçin Uygundur?

Psikolojik hizmeti yüz yüze alamayacak kadar uzakta olanlar, pandemi koşulları konusunda hassas davranan halen yüz yüze terapi yerine online terapiyi uygun bulanlar, yaşam koşulları nedeniyle zamanı kıymetli ancak özellikle yoğun iş yaşamının getirdiği stresi üzerinde taşıyanlar, zaman planlaması uygun olmayanlar ve benzeri nedenlerle online terapiyi tercih edebilir. Yine de her danışan için online terapi için uygun olmayabilir, böyle durumlarda mümkünse yüz yüze terapi planlanabilir ardından online terapiye geçilebilir. Yine yüz yüze terapi gerçekleştiremeyen danışanlar tereddütsüz bir şekilde güvenle terapi süreçlerine online psikolog terapisi ile sürdürmelidirler.

Online Psikologlar, çevrimiçi çalışırken belirli danışan gruplarıyla çalışmalarını hangi faktörlerin geliştireceğini veya engelleyeceğini dikkatlice değerlendirmeli ve bunları açıkça tanımlamalıdır.

Terapistlerin, online terapilerden yararlanma olasılığı düşük olan danışanları veya online terapide yetkin olmayan danışanları belirlemekte tedavi öncesinde doğru prosedürlere sahip olması beklenir.

Online Terapi / Yüz Yüze Terapinin Karşılaştırılması

Günümüz şartlarına uyumu nedeniyle online terapi talebi hızla artmıştır. Peki bu artış nedeni ile Online terapinin sonucunda faydalanma oranı arasındaki bağlantı nasıl değerlendirilecektir. En çok merak edilenlerden biri de online terapinin geleneksel terapi kadar etkin olup olmadığıdır. Birçok insan doğal olarak dijital bir ortam üzerinden gerçekleştirilen terapide aynı verimliliğin alınıp alınamayacağı sorgulamaktadır. Bununla beraber yapılan araştırmalarda görülmektedir ki, online terapi de geleneksel yüz yüze terapi kadar etkili olabileceğini ortaya koymuştur. Dijital ortamda (zoom veya Skype gibi) görüntülü yapılan online terapide de terapistle danışan arasındaki doğal uyumun sağlanabildiği ve tedavinin gerçek sonuçlara ulaştığı tespit edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.