KPSS yeniden mi iptal edilecek? KPSS Lisans oturumu iptal mi edilecek? 2022 KPSS iptal mi, son durum ne?

KPSS yeniden mi iptal edilecek?  KPSS Lisans oturumu iptal mi edilecek? 2022 KPSS iptal mi, son durum ne?
31 Temmuz'da gerçekleştirilen ve soruların sızdırıldığı iddia edilmesiyle iptal edilen KPSS sınavının tekrarı 18 Eylül'de gerçekleşti. Tekrar yapılan KPSS'nin ardından adaylar yeni soruların bir önceki sınavdakilere benzer olduğunu iddia etti. KPSS yeniden mi iptal edilecek?

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, soruları önceden sızdırıldığı iddia edilen ve 31 Temmuz'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edildiğini duyurmuştu.

Ersoy açıklamasında, "İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir" diyerek 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini belirtmiş, "İptal edilen ve ertelenen sınavlların yeni takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

KPSS yeniden mi iptal edilecek? 

ÖSYM Başkanı'nın bu açıklamasının ardından 18 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS sınavında adaylar, sosyal medya hesapları üzerinden sorularda yine şaibe olduğunu iddia etti. İddialara göre 6 soru, 31 Temmuz'da iptal edilen KPSS sorularıyla aynı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.