Gaziantep'te Zeytin Hasadı Başladı! Zeytin Fiyatları Şimdiden Cep Yakıyor

Gaziantep'te Zeytin Hasadı Başladı! Zeytin Fiyatları Şimdiden Cep Yakıyor
Gaziantep genelinde yılın ilk sofralık zeytin hasadı başlarken, pazarlarda tezgaha inen zeytinin fiyatı, görenleri şok ediyor. Kilogramı 25 TL’den satılmaya başlanan ilk hasat zeytinlerin fiyatı, akıllara hemen “ Zeytin bu fiyat olursa, zeytin yağı ne olur?” sorusunu getiriyor.

Gaziantep genelinde yılın ilk sofralık zeytin hasadı başladı. Geçen yıl 14-15 TL’den satılan çekirdeksiz salamura zeytin bu yıl tezgahlara 25 TL’den indi.

Geçen yıla oranla yeşil zeytin fiyatlarında yüzde  50 artış olduğunu belirten Pendir Han işletmecisi Ali Portakal “Yağışların yetersiz olması nedeniyle zeytin hasadı da geç başladı. Geçen sene yeşil zeytin fiyatı 14-15 lira iken bu sene 25 lira oldu. Yüzde 50 zam geldi. Hasadın ilk zamanları oluğundan dolayı fiyatlar bu kadar yüksek. Biz çekirdeksiz salamura halinde satıyoruz. Gaziantepliler, zaten salamura almıyor, kendi zeytinlerini kendileri kuruyor. Biz daha çok şehir dışına satış yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda fiyatların düşeceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

SIRA ZEYTİNE GELDİ

Piyasadaki ilk hasat zeytin fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar ise, “ Bir fakirin zeytin ekmeği kalmıştı. Bu gidişle zeytini de elimizden alacaklar. Salamura zeytin 25 TL’den satılırsa, zeytin yağı ne kadar olur bilmiyoruz. Bir önemli gıda ürününü daha sofralarımızda artık daha az göreceğiz.”şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.