Canan Karatay uyarıyor! Alkol kadar tehlikeli ama soframızdan eksik olmuyor

Canan Karatay uyarıyor! Alkol kadar tehlikeli ama soframızdan eksik olmuyor
Canan Karatay, gazlı içeceklerle ilgili uyardı. Gazlı içeceklerin alkol kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Canan Karatay, yaptığı açıklamada anne ve babaların bu tür içecekleri çocuklarına vermemesi gerektiğini dile getirdi


Hazır meyve suları market raflarını süslerken Canan Karatay uyarıyor. Hazır meyve sularının alkol kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Canan Karatay yine ezber bozacak açıklamalarda bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Canan Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin karaciğerde yağlanmaya neden olduğunu da sözlerine ekledi. Bu tür içeceklerin yasaklanması gerektiğinin de altını çizen Canan Karatay, anne babaları da çocuklarını gazlı içeceklerden uzak tutması konusunda da uyardı.

GAZLI İÇECEKLERİN ZARARLARI


Araştırmalar Canan Karatay'ın açıklamalarını da doğruluyor.

Gazlı içeceklerin başlıca zararlarını uzmanlar şu şekilde sıralıyor

* Vücutta kalsiyum emilimini azaltıyorlar. Bu durum kemik erimesi gibi sorunlara yol açabiliyor.

* Sindirim sisteminde tahribata yol açıyorlar.

* Böbrek taşlarına da neden oldukları biliniyor.

En büyük hasarı ise karaciğere veren gazlı içecekler aynı zamanda diş çürümesi gibi sorunlara da yol açıyor.

MEYVE SULARI DA TEHLİKE SAÇIYOR

Canan Karatay'ın uyarıları sadece gazlı içeceklerle sınırlı değil. Canan Karatay'ın geçmişte yapmış olduğu bir açıklama yine dikkat çekti. Her ne kadar meyve suyu üreticileri o açıklamalara kızsa da Karatay'ın haklı olduğu yine çok sayıda araştırmayla ortaya çıkmıştı.


Canan Karatay, C vitaminin yalnızca meyve sularında bulunmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi. Meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirten Canan Karatay, en sağlıklı meyve suyunun zeytinyağı olduğunu belirtti.

EN SAĞLIKLISI HOŞAF

Büyük annelerimiz eksiden meyve suyu yerine hoşaf yaparlardı. Canan Karatay'ın açıklamalarının ardından ev yapımı hoşaf tarifleri de araştırılmaya başlandı.

Peki kayısı hoşafı nasıl yapılır?

Malzemeleri:

1 kilo kayısı
2 su bardağı şeker
10 su bardağı su
1 adet karanfil
1 çubuk tarçın


Nasıl yapılır?

Derin bir tencereye kayısıları bütün ya da bölerek atın. Eğer kayısılarınız sertse doğramanız daha iyi olacaktır. Üzerine 2 su bardağı şekeri dökün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Ardından suyu tarçını ve karanfili ekleyip ocağa alın. Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynama sonraki yaklaşık 5 dakika kadar daha kısık ateşte bekleyin. Kayısı hoşafınız hazır, sadece soğumasını beklemelisiniz. Bu sırada tarçın ve karanfilleri çıkarın. Hoşaf soğuyunca süzerek şişelere doldurun. Şişelerin dibine birkaç tane kayısı atmak iştah açıcı bir görünüm yakalamanızı sağlar. Ardından buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra günlerce içebileceğiniz kayısı hoşafınız olur. Afiyet olsun…


Önemli uyarı: Dilerseniz hoşaf yaparken şeker kullanmayabilirsiniz. Çünkü Canan Karatay, şeker konusunda da oldukça önemli uyarılarda bulunuyor ve şekerin en tatlı zehir olduğunu belirtiyor. Bu nedenle isteğe göre hoşaf yaparken şeker yerine bal kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.