Gaziantep'in meşhur AliNazik kebabı püf noktaları... En kolay Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? MasterChef Alinazik nasıl yapılır?

Gaziantep'in meşhur AliNazik kebabı püf noktaları... En kolay Ali Nazik kebabı nasıl yapılır?  MasterChef Alinazik nasıl yapılır?
Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden biri olan Etli AliNazik kebabını evinizde kolayca hazırlamak ister misiniz? Antep usulü ali nazik, altta çıtır çıtır tereyağlı pideleri, köz patlıcanı ve kıymasıyla en lezzetli kebap çeşitlerinden. Peki Ali Nazik kebabı nasıl yapılır?

Patlıcan, et ve yoğurdun en güzel buluşması olan Alinazik kebabı, Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetlerinden. Özel günlerinizde masanıza çok yakışacak bu nefis yemeği çok seveceğinize eminiz. Üstelik evinizde de kolayca yapabilirsiniz.16. Yüzyılda Yavuz Sultan Selim için özel hazırlanan ali nazik tarifi, hem lezzeti hem de hikayesiyle herkesi şaşırtıyor.  Yavuz Sultan Selim için özel hazırlanmış biridir. Kebabın tadına bakan Yavuz Sultan Selim, ‘Hangi eli nazik yaptı bunu?’ diyor. Sonrasında yemeğin adı ala nazik olarak kaldı. Günümüze ise ali nazik ismiyle geldi. İşte karşınızda ekonomik ve lezzeti yerinde Antep usulü ali nazik kebabı tarifi:

MASTERCHEF ALİNAZİK NASIL YAPILIR?
Patlıcan ve etin muhteşem uyumunu gördüğümüz Alinazik tarifi en çok araştırılan yemekler arasında yer almaktadır. Yoğurt ve tereyağının uyumunu bir kez daha gözler önüne seren Alinazik masterchef mutfakğında da yerini aldı. Alinazik için gerekli olan tüm malzemeler:


Alinazik Malzemeleri

4 adet patlıcan

2 adet kırmızı biber

500 gram kuzu eti

2 su bardağı yoğurt

3 diş sarımsak

2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı pul biber

Tereyağı

Sos için;

Tereyağı

Kırmızı biber

Pul biber

ALİNAZİK NASIL YAPILIR?


İlk önce eti de bir satır yardımıyla ince bir hale getiriniz. Daha sonra kırmızı biberi blendırdan geçirerek et ve kırmızı biberinizi iyice karıştırınız. Üzerine tuz ve pul biberi de ilave ettikten sonra iyice karıştırın.

Yaptığınız et karışımını bir kenara alarak dinlendiriniz. Dinlenen etleri kebap yapar gibi bir şişe dizerek bekletiniz. Bu sırada patlıcanları közleyerek kabuklarını soyunuz.


Bir tavaya patlıcanları koyarak tereyağı ile karıştırılır. Bu sırada bir yandan da sarımsaklı yoğurdunu hazırlamaya başlayınız. Yoğurt ve patlıcanları karıştırdıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Hazırladığınız etleri mangalda ya da ocak üzerinde pişiriniz. Etlerinizi de pişirdikten sonra parçalara bölerek Hazırladığınız patlıcanlı yoğurt karışımının üzerine ekleyiniz.

Biberleri ince ince ve küçük bir şekilde doğradıktan sonra tereyağında pul biber ile birlikte kavurunuz. Bu sosumuzu etlerinizin üzerine dökmeniz yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.