Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde en çok tercih edilen estetik diş hekimliği prosedürlerinin başında gelir. Dr. Sait Gezer alanının önde gelen diş hekimlerinden biri olarak yalnızca diş beyazlatma değil diğer diş hekimliği prosedürlerindeki başarısıyla da aranılan isimlerden biridir. Siz de diş beyazlatma ve diğer diş hekimliği prosedürleri hakkında bilgi ve randevu almak için Dr. Sait Gezer ile iletişime geçebilirsiniz.

Diş beyazlatma, ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleriyle uygulanabilir. Bununla birlikte diş beyazlatma uygulamalarından en iyi sonuçların elde edilmesi için uygulanması gereken pek çok farklı faktör vardır.

Profesyonel diş beyazlatma uygulamaları kişilerin gülüşünün görünümünü iyileştirme ve öz güvenlerini artırma amacıyla başvurulabilecek en etkili yöntemlerin başına gelir. Diğer yandan diş beyazlatma uygulamalarının ardından dişlerin renklenmeye ve lekelenmeye olan duyarlılığı artar. Bu nedenle diş beyazlatma tedavisinin ardından ilk 48 saat içinde neler yapıldığı ya da yapılmadığı, elde edilecek sonuçların ne kadar kalıcı olacağını belirleyen faktörler arasında sayılabilir.

Diş beyazlatma uygulamasının ardından dişlerde lekelenmeye neden olması riski nedeniyle kahve, çay, vişne suyu, kırmızı şarap ve benzeri içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Renkli içeceklerin yanı sıra dişlerde renklenmeye yol açabilecek koyu renkli soslar, çikolata, yüksek pigmentli sebzeler, renkli baharatlar, renkli şekerler ve yüksek pigmentli meyvelerin tüketimi de sınırlandırılmalıdır.

Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanlan diş beyazlatma solüsyonları diş minesinde hafif bir zayıflamaya yol açabilir. Narenciye, işlenmiş et, salamura, gazlı içecek gibi asidik içeriği yüksek olan yiyecek ve içecekler aynı zamanda diş minesindeki zayıflamayı artırabilir. Bunun sonucunda hassasiyet ve yeniden lekelenme riski artacağından diş beyazlatma uygulamasını izleyen ilk 48 saat içinde asidik yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Bu sayede meydana gelebilecek rahatsızlık minimize edilir, tazelenmiş ve bembeyaz bir gülüş kazanılabilir.

Diş beyazlatma işleminin ardından elde edilen beyazlığın uzun süreyle kalıcı olabilmesi için dişlerin düzenli olarak fırçalanması ihmal edilmemelidir. Diş beyazlatma işleminden sonra hassasiyet oluşması geçici ve normal bir durum olarak kabul edilir. Bu yüzden dişler yumuşak kıllı bir diş fırçası ve aşındırıcı olmayan diş macunuyla fırçalanmalıdır. Ayrıca hassasiyetin azaltılması amacıyla hassas dişlerde kullanıma özel formüle edilen diş macunlarının ve gargaraların kullanımı fayda sağlayabilir.

Sağlık açısından zararlı bir alışkanlık olan sigara aynı zamanda dişlerde lekelenmeye ve renklerde bozulmaya neden olabilir. Diş beyazlatma işlemini izleyen 48 saat boyunca sigara ve tütün ürünlerinin kullanımından kaçınılmalıdır.

Daha Parlak Bir Gülüş İçin Profesyonel Diş Beyazlatmayı Tercih Edin

Düzenli olarak diş fırçalama ve diş ipi kullanımıyla elde edilebilecek olanın ötesinde dişlere ekstra ışıltı kazandırılmak istenildiğinde ofis tipi diş beyazlatma en etkili yöntemdir. Diş yüzeyindeki plakları ve renk bozulmalarını gidermeyi sağlayan rutin diş fırçalama ve diş temizliğinden farklı olarak diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanan ofis tipi diş beyazlatma yaş almaya ve çeşitli ilaçların kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan renklenmelerin olduğu dişlere içeriden nüfuz eder. Böylece rutin diş bakımı uygulamalarından ve kişinin evde uyguladığı diş beyazlatma ürünlerinden çok daha etkili renk değişikliklerine ulaşılabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma yapılacak hastalarda ilk olarak diş etleri ve dudaklar kapatılır. Böylece uygulama sırasında ağız içi yumuşak dokuların zarar görmesi engellenerek hasta uygulama için hazır hale getirilir. Dişlere uygulanan profesyonel diş beyazlatma jellerinin aktive edilmesi için dişlere lazer ya da farklı bir başka ışık uygulanır. Ofis tipi diş beyazlatma işleminin ardından genellikle 4 ila 5 ton beyazlama elde edilebilir. Tedavinin ardından elde edilen yeni renk genellikle uygulamayı izleyen birkaç gün sonra ortaya çıkar.

Ofis tipi diş beyazlatma prosedüründe ev ripi diş beyazlatma yönteminde kullanılandan daha güçlü bir solüsyon kullanılır. Uygulama sırasında beyazlatma sürecini daha da yoğunlaştırma ve hızlandırma amacıyla ultraviyole ışıklardan yararlanılması da gündeme gelebilir. Bu süreç dişlerde birkaç ton daha açık bir görünüm elde edilmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

Profesyonel diş beyazlatma solüsyonlarının pek çoğunda yüksek etkili, aktif bir bileşen olarak hidrojen peroksit kullanılır. Hidrojen peroksit ve karbamid peroksit gibi peroksit içerikli ürünler, dişlerde istenilen renk değişiminin elde edilmesi için ağartma görevini üstlenir. Peroksit dişlerin katmanlarına kısmen nüfuz ederek renklerinde bozulmaya neden olan bileşikleri ortadan kaldırabilir. Eczanelerden ya da marketlerden satın alınan diş beyazlatma kitlerinde genellikle %10’a varan oranlarda hidrojen peroksit kullanılır. Diş hekimlerinin ofis tipi diş beyazlatma yönteminde kullandığı diş beyazlatma ürünlerinde ise hidrojen peroksit konsantrasyonu %40’lara ulaşabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma sonrası dişlerde sıcak, soğuk, basınç ve dokunmaya karşı geçici bir hassasiyet meydana gelebilir. Bu durum genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. Diş beyazlatma solüsyonunun diş etlerine teması halinde tahriş oluşması riski ortaya çıkabilir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, laminate veneer nedir içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.