TFF Başkanı Büyükekşi'den sürpriz açıklama; sorun yok, çare var!

TFF Başkanı Büyükekşi'den sürpriz açıklama; sorun yok, çare var!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hafta başında Spor Müdürümüz Mustafa Teke ve Spor Yazarımız Kenan Yücel ile bir araya gelerek TFF’nin planlarını ve yapmak istediklerini söyledi. Büyükekşi, Türk futbolunu daha iyi bir yere getirmek istediklerini belirterek, "'Sorun yok, çare var' sloganıyla hareket ediyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan kulüp başkanları, futbolcular ve teknik direktörlere teşekkür ederek "Perşembe günü meydana gelen vahim olaydan sonra başta Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız olmak üzere birçok başkanımız telefonla ve mesajla geçmiş olsun dileklerini tarafıma ilettiler. Bugün de başkanlarımızın çoğu, futbolcularımız ve teknik direktörlerimiz bizzat buraya gelerek bize güç kattılar. Her zaman dile getirdiğim gibi; Türk futbolunun paydaşları olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimiz engel yoktur." dedi.



ÇARE BULMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ


Federasyon olarak ilk günden bu yana çok hızlı bir şekilde "Sorun yok, çare var" parolasıyla hareket ettiklerini kaydeden Büyükekşi, "Futbolumuzun her türlü soruna çare bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada paydaşlarımız son derece önemli. Özellikle bir taraftan kulüplerimiz, bir taraftan hakemlerimiz, gözlemcilerimiz, temsilcilerimiz, kurul üyelerimiz, teknik direktörlerimiz ve taraftarlarımız, biz burada nasıl kol kola girdiysek, her zaman kol kola olursak bizi hiç kimse yıkamaz. Dimdik ayakta dururuz. O yüzden bu birlik ve beraberliğe çok büyük bir önem vermemiz lazım. Ve azimle çalışmamız lazım. Bizi hiçbir şey yıldıramaz inşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

LİGİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
Türk futbolunun mevcut sorunlarının bir günde oluşmadığının altını çizen Büyükekşi, "Yıllardan beri oluşan sorunlar var. Birçok sorunu çözdük diğer sorunlar için de çözüm önerilerimiz var. Özellikle fair-play TFF'nin ligler başlamadan önce dile getirdiği en önemli konuydu. 9 kişiden oluşan Fair-Play Kurulumuzu kurduk. Basına da ilan ettik. İçerisinde 3 basın mensubu ve 3 kadın üyesi var. Her ay toplanacak ve ayın en centilmen futbolcusu, teknik direktörü, futbol takımı, başkanı ve taraftarını seçecek. Bunlara sadece manevi değil, maddi olarak da ödülü vereceğiz. Bu ödülü nereden vereceğiz, kulüplere kestiğimiz cezanın bir kısmını tekrar bir şekilde onlara vereceğiz. Amacımız kötüden örnek olmaz, iyiden örnek olur. İyiyi örnek göstereceğiz. Futbol demek, şiddet değil, holiganizm değil. Futbol demek barış demek, kardeşlik demek, dostluk demek. Biliyorsunuz 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü. İnşallah hep beraber, kulüpler, federasyon, başkanlarımız, futbolcularımız, teknik direktörlerimizi, gözlemciler, hakemler buna uygun hareket eder. 100. yıla uygun bir sezon geçiririz. Çünkü yapacağımız her şey aslında ligimizin marka değerini artırmak için. Eğer marka değerini artıramazsak hiçbir şey de başarılı olamayız. Eğer marka değerini artırabilirsek takımlarımız daha güçlü olur, Milli Takımımız daha güçlü olur. Hep beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.
—————————

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.