Gaziantep'te Yurtlar Doldu!Gaziantep’te bulunan yurtlara yerleşme oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti!

Gaziantep'te Yurtlar Doldu!Gaziantep’te bulunan yurtlara yerleşme oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti!
Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, KYK yurtları için başvurularını tamamladı. Başvuruların ardından ilk faz yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye’nin en büyük metropollerinden ve bünyesinde 4 üniversitenin yer aldığı Gaziantep’te yurtlara yerleşme oranı yüzde 100 oldu.

2021 yılında yaşanan yurt krizinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçmiş, ülke genelinde yeni yurtlar inşa edilmiş, mevcut yurtların ise kapasiteleri artırılmıştı.  Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci yurt başvurularını tamamladı. 3 faz halinde alınan yurt başvurularında ilk faz sonuçları açıklandı.

BAKAN KASAPOĞLU DUYURDU!
Türkiye’de 2021 yılında yaşanan yurt krizinin ardından yapılan çalışmalar ile yurt kapasitleri artırıldı. Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 41 ilde yurtlara yerleşme oranının yüzde 100 olduğu açıklandı.

‘’36 ÜLKEDEN DAHA FAZLA YURT KAPASİTESİNE SAHİBİZ’’
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep’te bulunan yurtlara yerleşme oranının yüzde 100 olarak gerçekleştiğini söyledi. Milletvekili Koçer, ‘’Türkiye, 36 ülke nüfusundan daha fazla yurt kapasitesine sahip artık. Türkiye geneli yurt başvurularının yüzde 80'i ilk etapta yurtlarına yerleşti. Gaziantep’te yerleştirme oranı yüzde 100 oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoglu ve emeği geçenlere teşekkürler’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.