Gaziantep'te Nüfus Müdürlüklerinde ki yoğunluk vatandaşı bezdirdi...

Gaziantep'te Nüfus Müdürlüklerinde ki yoğunluk vatandaşı bezdirdi...
Gaziantepliler, hızlı artan şehir nüfusu nedeniyle birçok hizmeti alırken büyük sıkıntı yaşıyor. Her zaman yoğunluğun yaşandığı Nüfus Müdürlükleri vatandaşın şikayetçi olduğu kurumların başında geliyor.

Nüfus Müdürlükleri’nde son dönemde manzara hiç değişmiyor. Yeni kimliklerin verilmesi,  adres değişikliği, yeni doğan kayıtları, pasaport ve kimlik değişimleri işlemler için Nüfus Müdürlüklerine giden vatandaşlar büyük bir yoğunluk ile karşılaşıyor. İşlemlerini yaptırmak için sıra bekleyen vatandaşlar, “ Nüfus Müdürlüğü bile hızla artan nüfusa yetişemiyor.” yorumunu yapıyor.

RANDEVU ALMAK DA SIKINTILI

Yapılan işlemlerin çokluğu nedeniyle her zaman yoğunluğun olduğu Nüfus Müdürlükleri’nde randevu sistemi ile hizmet almak mümkün. Ancak randevuların çokluğu nedeniyle, aynı güne randevu alamayan vatandaşların, Nüfus Müdürlüğü’ne gitmesi, kurumda her zaman yoğunluk ve uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.  

Zaman zaman uzun kuyrukların kurum dışına kadar taştığı Nüfus Müdürlüğü’nde işlem sayısı 1500’e çıksa da, artan nüfusa yetişmekte büyük sıkıntı yaşanıyor. Kurum yetkilileri, vatandaşları randevulu olarak gelmeleri konusunda uyarırken, zaman kaybetmemek adına istenilen evrakların eksiksiz getirilmesinin işlemleri hızlandıracağını belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.