Sevgililer Günü Ne Zaman Kutlanır?

Sevgililer Günü Ne Zaman Kutlanır?

Her yıl 14 Şubat günü, ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde aşk ve heyecan ile kutlanan Sevgililer Günü, birbirini seven, özel anlar yaratmak ve mutlu etmek için hediyeler veren çiftlere adanmış bir gündür.

Aşk, diyalektik bir süreçtir; size ayna olarak kendi yansımanızı gösterir. İki kişi arasında yaşanan değişimdir. Özlemin ve sabrın bir araya gelmesidir. Tüm bunların bağlamında yaşanan bu özel duyguyu asırlardır yılın tek bir gününde kutlamaktayız.

Peki, hiç merak ettiniz mi sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?

Hem sırlarla dolu hem de bir o kadar acı olan Sevgililer Günü hikayesi hiç beklemediğiniz kadar da ilgi çekicidir. Dünya sevgililer günü ne zaman kutlanmaya başladı sorusunun cevabı ise 14 Şubat 496 yılı diyebiliriz. Tarihte iz bırakmış bir hikayesi olan Sevgililer Günü’nün kökeni antik çağlara dayanmaktadır. Antik Roma’da 13 Şubat - 15 Şubat arasında Roma Festivali yapılırdı. Bereket Tanrısı Lupercus’un onuruna düzenlenen bu festivalde, genç kadınlar ve erkekler bir kutuya isimlerini yazar, bu isimleri çekerler ve o günlerde tanışırlardır. Bu tanışıklık sonucu evlenen çiftler de olurdu. Bu nedenle Doğurganlık Festivali olarak da anılırdı. Fakat Roma’nın 2. İmparatoru Claudius sert tutumu ve politikası ile bu etkinliği yasakladı ve evliliği ortadan kaldırdı. Tüm bu yasaklara rağmen Aziz Valentine gizlice 14 Şubat geleneğini devam ettirerek çiftleri evlendirmiştir. Bu olay 2. Claudius tarafından duyulur ve Aziz Valentine idam edilir. Aziz Valentine’i anmak ve bu olayı yaşatmak isteyen genç çiftler her yıl 14 Şubat günü onu anmaktadır. Türkiye'de sevgililer günü ne zaman başladı sorusunun cevabı ise tam bilinmemektedir ve uzun yıllardır kutlanmaktadır.

Sevgililer Gününün Önemi Nedir?

Yılın en heyecanlı, en romantik ve en baş döndürücü olan günü olan Sevgililer günü, birbirini sevenler için mucizeler ile dolu bir gündür. Sevgilinize sürpriz yapmak ve onu şaşırtmak istiyorsanız sıradan hale gelmiş hediyelerden uzak durmalısınız. Bunun farkında olarak sizler için Sevgililer Günü’nde sevgiliye verilecek en güzel hediye alternatiflerini düşündük.

Sevginin bir ifadesi olarak, onlara değer verdiğinizi hissettirmek için iz bırakmak istiyorsanız, sevgiliye en güzel hediye, kişiselleştirilmiş, anılarla özdeşleştirilmiş hediyelerdir. Sevgiliniz ile anılarınızı somutlaştırabileceğiniz, ona özel tasarlayacağınız bir hediye yaptırabilirsiniz. Hediyenizi kişiselleştirirken sevgilinizin ilgi alanlarını ve tasarım zevkini göz önünde bulundurmalısınız. Sevgilinizin hayalini gerçekleştirecek, onu heyecanlandıracak ve önemsediğinizi gösterecektir.

Sevgililer Gününde Ne Hediye Alınır?

Hayatınızdaki özel insanı en iyi siz tanırsınız. Bu nedenle Sevgililer Günü’nde sevgiliye alınacak hediye ne olursa olsun, ona sevginizi gösterecek ve özel olduğunu hissettirecek dokunuşlar yapmalısınız.

Sevgililer Günü’nde en güzel hediye nedir sorusunun cevabı ise; sevgilinizin özel, değerli ve eşsiz hissetmesini sağlayacak kişiye özel tasarım hediyelerdir. Sıradan bir kahve kupası, kalem ya da fotoğraf çerçevesi yerine, fotoğraflarınızın basılı olduğu, sevdiğiniz sözlerin yazdığı ürünler her zaman çok daha anlam ifade eder.

Sevgililer Gününde erkeğe ne hediye alınır diye düşünüyorsanız, sizin için ilham kaynağı olacak önerilerimiz var.

1. Çerçeve

Şüphesiz ki, Sevgililer Gününde sevgilinize verebileceğiniz en anlamlı hediye fotoğraf çerçevesi olacaktır. Sizin için değerli anlamları ve anıları olan fotoğraflarınız ile dolacak olan çerçeve sayesinde mutluluğunuzu sonsuzlaştırabilirsiniz. Kendi zevkinize ve tasarımınıza göre yaptıracağınız modeli, içinde en özel fotoğrafınız ile uzun yıllar boyunca evinizin en güzel köşesinde sergileyebilirsiniz.

2. Kupa

Adımız, kim olduğumuz ve ünvanımız üzerimizde taşıdığımız en özel etikettir. Sevgilinize özel tasarlayacağınız kupalara isim yazabilir ya da en güzel anılarınızdan bir fotoğraf bastırabilirsiniz. Sevgilinize özel hazırlanmış kupalar hem etkileyici hem de romantiktir. Yoğun tempoda çalışan, içecek içmekten keyif alan bireyler için evde ve ofiste sıklıkla kullanabileceği en güzel hediyelerden biridir. Sevgililer gününde erkeğe ne hediye alınır diye düşünüyorsanız seçeneklerin sonsuz olduğu dünyada kişiye özel tasarım kupa fikrini değerlendirebilirsiniz. Sevgilinizin her anında rol oynayabilir ve onlara anlamlı bir hatıra bırakabilirsiniz.

3. Ayna

Sevgiliye ayna hediye etmek Osmanlı tarihinden gelen bir gelenektir. Daha çok erkeklerin kadınlara aldığı bu hediyenin çok özel bir anlamı vardır. “Sana, senden daha güzel bir hediye bulamadım” diyerek vereceğiniz hediye ile sevgilinizin kalbini bir kere daha kazanacaksınız.

4. Anahtarlık Puzzle

Çiftlerin birbirlerine rahatlıkla alabileceği anahtarlık puzzle hediyesi, Sevgililer Günü’nün en özel hediyelerinden biridir. Özel yaşam alanlarına girmek için kullanılan anahtar, gün içinde en çok kullanıma sahip ürünlerden bir tanesidir. Her daim yanında taşıyabileceği bir hediye almayı düşünüyorsanız anahtarlık seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Puzzle anahtarlığı kişiselleştirerek fotoğrafınızı bastırabilir, isim yazdırabilir ya da özel bir anınız var ise çizimini ekleyebilirsiniz.

5.Yüzük

Sevgililer Günü’nde hediye almak sevgiyi göstermenin en güzel yöntemidir. Sevgilinize verdiğiniz değeri ve sadakati sembolleştirerek yüzük hediye etmek duygusal bir anlama sahiptir. Parlak ve zarif görünümü ile kadınların gözdesi olan yüzük, hediye edeceğiniz kişide aidiyet duygusunu uyandırır. Özellikle kadınların takıya olan ilgilerini, güzel bir tasarıma sahip yüzük ile birleştirildiğinde oldukça ince ve anlamlı bir hediye olacaktır.

8. Kolye

Kadınların kullanmaktan en fazla keyif aldığı mücevherler arasında yer alan kolye, göz kamaştırıcı etkisi ve zarif bir güzelliğe sahiptir. Sevgilinizin stili spor, klasik ya da alternatif giyim tarzı olsa da farklı bir duruş kazandıracaktır. Aşkınıza yakışacak ve anlamı ile şahlandıracak bir hediye tercih etmek isteyenler için en romantik Sevgililer Günü hediyesi kolye olmaktadır. Sevgiliniz ile aranızdaki bağı güçlendirecek, her daim kalbinin üzerinde taşıyarak özel hissetmesini sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.