Gaziantep’teki sanayi, ticaret ve borsada seçim tarihleri netleşti... Gaziantep'te odalarda meclis üyeliği savaşı

Gaziantep’teki sanayi, ticaret ve borsada seçim tarihleri netleşti... Gaziantep'te odalarda meclis üyeliği savaşı
Gaziantep’teki sanayi, ticaret ve borsada seçim tarihleri netleşti. Gaziantep Ticaret Odası’nda seçimin 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak, Sanayi Odası’nda da 15 Ekim ve Ticaret Borsası’nda da 22 Ekim tarihinde olacağı kesinleşmiş gibi görülüyor.

Gaziantep’teki sanayi, ticaret ve borsada seçim tarihleri netleşti. Gaziantep Ticaret Odası’nda seçimin 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak, Sanayi Odası’nda da 15 Ekim ve Ticaret Borsası’nda da 22 Ekim tarihinde olacağı kesinleşmiş gibi görülüyor. Bu nedenle Gaziantep Ticaret Odası’nda 120, Sanayi odasında 50 ve Ticaret Borsası’nda da 40 meclis üyeliğine seçilmek için adeta bir savaş veriliyor. Herkes meclis üyesi olmak için birbirleriyle yarışırken meclis üyesi seçilenlere silah ruhsatı, yurt içi ve yurt dışı gezileri ile buna benzer haklar verildiği belirtildi.

GAZİANTEP TİCARET ODASI’NIN SEÇİMİ 1 EKİM KESİNLEŞTİ
Gaziantep Ticaret Odası’nın kayıtlı üyesi sayısının tahminen 30 ile 35 bin arasında olduğu belirtilirken aynı zamanda Gaziantep’in en büyük sivil toplum kuruluşundan birisi olması nedeniyle yaklaşık 120 meclis üyesi seçileceği ifade edildi. Gaziantep Ticaret Odası’nın 1 Ekim Cumartesi günü meclis üyesi seçimi yapılacak. Başkanlık ve yönetim kurulundan önce meclis üyeliklerinin gruplardan çıkması gerektiği için şimdilik başkan adayları henüz belli olmadığı kaydedildi. Mevcut başkan Tuncay Yıldırım, kendi grubunda rakibi olmadığı için kesin seçilecek gözüyle bakılırken bundan dolayı da başkanlığa adaylığı net gibi görüldüğü bildirildi.

GEÇTİĞİMİZ SEÇİMDE GTO’DA NE OLMUŞTU?
4 yılda bir yapılan Gaziantep Ticaret Odası seçimleri 2018 yılında başkanlık için adaylar arasında Beyhan Hıdıroğlu, Rıdvan Köksüzer ve Bekir Sıtkıseveroğlu ile birlikte Tuncay Yıldırım aday olmuşlardı. Ancak 2018 yılındaki seçimlerde gruplarından çıkamayan Rıdvan Köksüzer ile Beyhan Hıdıroğlu meclis üyesi olmadıkları için aday olamadılar. Tuncay Yıldırım’ın karşısına da Bekir Sıtkıseveroğlu aday oldu. Adaylık sonunda Tuncay Yıldırım başkan olarak 4 yıldan buyana da görevini sürdürüyor.

SANAYİ ODASI’NDA SEÇİM 15 EKİM GİBİ
Gaziantep Sanayi Odası Başkanlık seçiminin tarihinin 15 Ekim olduğu belirtilirken mevcut başkan Adnan Ünverdi’nin meclis üyeliğine seçilmesi takdirde tekrar aday olacağı söyleniyor. Gaziantep Sanayi Odası’nda da yaklaşık 40 meclis üyesinin seçileceği öğrenilirken gruplardaki seçimlerde meclis üyesi seçilmek içinde yoğun bir kulis faaliyetlerinin devam ettiği söyleniyor.

BORSA’DA AKINCI RÜZGARI
Gaziantep Ticaret Borsası’nda 4 yıldan buyana başkanlık yapan Mehmet Akıncı’nın karşısına henüz bir rakip çıkmazken toplam 30 meclis üyesinin seçileceği bildirildi. Bu nedenle Ticaret Borsası’nda Mehmet Akıncı’nın tek aday olarak seçime gitmesi beklenirken sürpriz aday olacağı da söylentileri yoğunlaştığı belirtildi.

CUMHUR DÜLEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.