Gaziantep'i tercih eden öğrenciler'in barınma endişesi… KYK yurtlarının kapasiteleri de artırıldı ama yeterli olacak mı?

Gaziantep'i tercih eden öğrenciler'in barınma endişesi… KYK yurtlarının kapasiteleri de artırıldı ama yeterli olacak mı?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ilk endişesi yine barınma oldu. Özellikle Gaziantep'i tercih eden öğrenciler yurt kapasitelerini, kira fiyatlarını araştırıyor. Kentte yetkililer yurt sorunu yaşanmayacağını, öğrencilerin tamamına yetecek kadar yurt kapasitesi olduğunu söylese de öğrencilerin barınma endişesi devam ediyor…

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Yerleştirme sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerine çevrildi. Gaziantep'i tercih eden öğrencilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan yurt sorunu geçtiğimiz yıl gündem olmuş mağdur olan öğrencilerin durumu ise günlerce tartışılmıştı.

YATAK KAPASİTESİ ARTIRILDI
Yerleştirme sonuçlarının açıklanması öncesi Gaziantep’te bulunan üniversiteleri tercih eden öğrenciler için KYK yurtlarının kapasiteleri de artırıldı. 1200 ek kapasitenin oluşturulduğu yurtlarda, öğrencilerin sorun yaşamayacağı açıklandı.

Sosyal medya hsabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, ‘’Gaziantep’teki üniversiteleri tercih edip yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum. KYK yurt kapasitemiz yeterli olup isteyen her öğrencimiz yurda yerleşecek’’ dedi.

BARINMA EN BÜYÜK SORUN!
Geçmişten bu yana barınma sorununun had safhada olduğu Gaziantep'te geçtiğimiz yıl yalan yurt krizi, kenti tercih etmek isteyen öğrenciler için önemli bir kriter oluyor. 1+1 ve 1+0 daire fiyatlarının dahi karaborsaya düştüğü kentte, kiralık ev bulmak oldukça zor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.