Gaziantep'te yaşanacak 'HAL' kalmadı! Kapıcı dairesi bile 2 bin 750 TL Ne vicdan kaldı ne merhamet! Büyükşehir GAZİANTEP

Gaziantep'te yaşanacak 'HAL' kalmadı! Kapıcı dairesi bile 2 bin 750 TL Ne vicdan kaldı ne merhamet! Büyükşehir GAZİANTEP
2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te ev sahiplerinin kiracılardan talep ettiği kiralar gündemden düşmüyor. Kiralık daire bulmanın güçleştiği kentte, internet sitelerine atılan bir ilan gelinen noktayı gözler önüne serdi. Henüz inşaat aşamasında bulunan 2+1 kapıcı dairesi için istenen bedel dudak uçuklattı. Aylık 2 bin 750 TL kira bedeli talep edilen kapıcı dairesi için 6 aylık peşin kira, 1 depozito ve 1 emlak ücreti talep edildi.

2,5 milyondan fazla insanın yaşadığı  Gaziantep’te ev sahiplerinin kiracılardan talep ettiği kiralar gündemden düşmüyor. Kiralık daire bulmanın güçleştiği kentte, internet sitelerine atılan bir ilan gelinen noktayı gözler önüne serdi. Henüz inşaat aşamasında bulunan 2+1 kapıcı dairesi için istenen bedel dudak uçuklattı. Aylık 2 bin 750 TL kira bedeli talep edilen kapıcı dairesi için 6 aylık peşin kira, 1 depozito ve 1 emlak ücreti talep edildi. Yani Gaziantep’te bir kapıcı dairesini tutabilmek için bile 22 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor!

Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden olan Gaziantep’te kiralık konut fiyatları da her geçen gün artıyor.  2+1 dairelerde dahi 1 milyon TL’ye yükselen fiyatlar sonrası, kiralık konut bedelleri de fırladı. Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 1500 TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+0 eşyalı daireler,  1000 TL ila 1500 TL, 1+1 daireler 1500 ila 2 bin 500 TL, 2+1 dairelere konumuna göre 2 bin TL ila 5 bin TL, 3+1 konutlar ise 3 bin 500 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor.

KİRACI OLMAK ZOR!

Gaziantep’te kiralık evlere güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını fırsat bilerek kentte oluşturduğu kiralık fiyatları, vatandaşın kabusu oldu. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilmez durumda. 2+1 dairelerde dahi 3 bin TL’nin altında doğru düzgün ev bulabilmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca, sıkıntı içerisinde olan ne kiralık ev bulabiliyor ne de ev sahibi olabiliyor.

MEMUR ŞARTI MODA OLDU

Kiralık dairelerde sorunlar yalnızca kira bedelleri ile sınırlı olmuyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Aranan memur şartı sonrası kara kara düşünen vatandaş ne yapacağını bilemez hale geldi. Kimi noktalarda ise 1+1 ve 1+0 dairelerin fiyatları 3 bin TL’nin üzerine çıktı. Hal böyle olunca ev bulmakta güçlük yaşayan vatandaşlar, bir de üzerine istenen memur şartı nedeniyle ev bulmakta zorlanıyor.

AYLIK KİRA BEDELİ 2 BİN 750 TL!

Kira bedelleri ile ilgili tartışmalı süreç devam ederken, Gaziantep’te internet üzerinden verilen bir ilan, gelinen noktayı gözler önüne serdi. Bir emlak firması tarafından verilen ilanda, inşaatı henüz devam eden 2+1 kapıcı dairesi, ilana konuldu. 21 Ağustos tarihinde ilan konulan kapıcı dairesi için  2 bin 750 TL kira bedeli ile ilana konulan daire için istenen şartlar ise dudak uçuklattı.

6 AYLIK PEŞİN!

Karataş Mahallesi’nde bulunan kapıcı dairesi için 6 aylık peşin kira, 1 depozito bedeli ve emlakçı komisyonu istendi. Emlakçı komisyonu ve depozito bedelinin kira oranı kadar olduğu düşünüldüğünde, kentte bir kapıcı dairesi için kiracıdan istenen bedel, 22 bin TL oldu.

Kentte kapıcı dairesi için dahi istenen bedel bu olunca, kiracıların yaşadıkları sıkıntı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.