Burun Ameliyatı Sonrası Ödem Nasıl Atılır?

Burun Ameliyatı Sonrası Ödem Nasıl Atılır?

Burun ameliyatı sonrası ödem nasıl atılır konusu hakkında bilgi arıyorsanız doğru yere geldiniz. Bu makale, burun ameliyatı sonrası ödemden nasıl kurtulacağınızı açıklayacak ve size kişiselleştirilmiş bir eylem planı sunacaktır. Şişliklerin çoğu iki hafta içinde geçse de bu dönemde biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz. Herhangi bir rahatsızlığı hafifletmek ve tam bir iyileşme sağlamak için aşağıda özetlenen adımları izleyin. Bu adımları uygularken oldukça dikkatli olmalısınız.

Burun ameliyatı sonrası ödemden kurtulmanın ilk adımı şişliği artıran aktivitelerden kaçınmaktır. Bu, travmatik bir burun ameliyatından sonra özellikle önemli bir adımdır. Yatarken yuvarlanmaktan kaçınmak şişmeyi sınırlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca hekiminizin verdiği furacin merhem gibi antibiyotikli kremleri doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Bir sonraki adım, bol su içtiğinizden emin olmaktır. Hidratlı kalmak, vücuttaki toksinleri temizleyecek ve şişliğin çok daha hızlı inmesini sağlayacaktır.

Kan basıncını artırabileceği ve sıvı tutulmasına neden olabileceğinden, sodyum oranı yüksek yiyecekler yemekten kaçının.

İdeal olarak, başınız 45 derecelik bir açıyla yüksekte yatmalısınız.

Gerekirse yatağınıza ilave yastıklar da yerleştirebilirsiniz.

Etkilenen bölgeye uygulanan soğuk kompresler, burundaki şişliğin azalmasına yardımcı olabilir ve sizi daha rahat ettirebilir. Ancak, soğuk kompreslerin tek başına ameliyattan sonra şişmeyi azaltmayacağını unutmamak önemlidir.

Şişlik bir aydan fazla devam ederse cerrahınızla iletişime geçmelisiniz.

Ameliyattan sonra bölgeye küçük bir bandaj uygulanacaktır. Burun bölgesine ilaçlı bir merhem sürmek cerrahi olarak dikilmiş bölgeyi yağlayacaktır. Ayrıca hastalar daha fazla kanama ve morarmaya neden olabileceğinden burunlarını sümkürmekten kaçınmalıdır. Merhem şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Kapalı ya da iç rinoplasti olan hastalar için de faydalıdır.

Burun estetiği olan hastalarda, işlem sonrasında uzun süreli şişlik olması muhtemeldir. Bu şişlik, kemik ve kıkırdak hala gerekli değişiklikleri geçirdiği için genellikle bir yıl kadar sürer. Burun ameliyatı sonrası ödem, travma ve vücudun sıvı tutma yeteneği ile ilgilidir. Sonuçta, burun bileşenleri iyileştikçe şişlik inecektir. Cerrah, şişmeyi azaltmak ya da ortadan kaldırmak için seçenekleriniz hakkında da bilgi verecektir.

Ameliyattan Sonra

Ameliyattan sonra cerrahınızın talimatlarına uymanız önemlidir. Çoğu zaman, cerrah size şişmeyi nasıl azaltacağınız ve istenmeyen tıbbi sorunlardan nasıl kaçınacağınız konusunda özel talimatlar verecektir. Bol su içmek ve susuz kalmamak da önemlidir. Bu, iyileşmeyi teşvik etmeye ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. Şişmeyi en aza indirmek için, başınız yüksekte, yan yatarak uyumak da önemlidir. Cerrah ayrıca size ağrı kesici ve almanız gerekebilecek diğer ilaçlar için özel bir reçete verecektir.

Burun estetiği ameliyatından sonra şişlik, özellikle uç çevresinde birkaç ay sürebilir. Bununla birlikte, çoğu insan iki hafta sonra görünümlerinde gözle görülür bir iyileşme görecektir, bu nedenle şişliğin yeni yüz profilinizi sunmanıza engel olmasına izin vermeyin. Yeni burnunuzdan memnun değilseniz, tekrar ameliyat olmak için birkaç hafta beklemelisiniz. Burnunuzun ucunda şişlik hissedebilirsiniz, ancak şişlik çok belirgin olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.