Gaziantep, Hatay ve Kilis gibi illerde SURİYELİ nüfusu arttı! Gaziantep’te 2023 seçimlerinde kaç Suriyeli oy kullanacak?

Gaziantep, Hatay ve Kilis gibi illerde SURİYELİ nüfusu arttı! Gaziantep’te 2023 seçimlerinde  kaç Suriyeli oy kullanacak?
Bakan Soylu, Suriyeli seçmen sayısını açıkladı... 120 Bin Suriyeli oy kullanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 seçimlerinde oy kullanacak olan Suriyeli kökenli seçmen sayısını açıkladı. 211 bin Suriyeli’nin Türkiye cumhuriyeti Vatandaşlığına geçtiğini kaydeden Bakan Soylu, Suriyeli seçmen sayısının 120 bin olduğunu söyledi. Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından 500 binden fazla sayıda mültecinin yaşadığı  Gaziantep’te vatandaşlığa geçen ve 2023 seçimlerinde oy kullanacak olan Suriyeli sayısı merak konusu oldu…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir canlı yayında vatandaşlığa geçen ve seçimlerde oy kullanacak olan Suriyeli sayısını açıkladı. Bakan Soylu, "Suriyeli seçmen sayısı şu an 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini, 92 bini çocuk, reşit değil yani. Geri kalanı 120 bini de 60 küsur bini erkek 55 küsur bini kadın bu kadar’’ ifadelerini kullandı.

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaşın ardından milyonlarca Suriyeli Mülteci, ülkemize gelmişti. İstanbul başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman gibi sınır kentlere yerleşen mülteci nüfusundaki artış, ilerleyen yıllarda bu illerde demografik yapının büyük ölçüde bozulacağı ve mültecilerin kendi milletvekili ve belediye başkan adaylarının belirleyecek duruma geleceği yönünde kaygılara neden oldu.

GAZİANTEP’TE 468 BİN MÜLTECİ YAŞIYOR!


Resmi rakamlara göre 468 bin, gayrı resmi rakamlara göre ise 500 binden fazla sayıda mültecinin ikamet ettiği Gaziantep’te de bazı mahallelerde mülteci nüfusunun yoğunlaştığı, Gaziantepli vatandaşların bu mahallelerden ayrıldığı ileri sürülmüştü.

GAZİANTEP’TE VATANDAŞLIĞA GEÇEN SURİYELİ SAYISI MERAK EDİLİYOR…


Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından gözler gayrı resmi rakamlara göre 500 binden fazla sayıda mültecinin yaşadığı Gaziantep’e çevrildi. Göç İdaresi Müdürlüğü verilerine göre 468 bin mültecinin yaşadığı kentte kaç Suriyeli’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiği ve 2023 seçimlerden oy kullanacak olan Suriyeli seçmen sayısı kentte merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.