İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi?' Sorusuna flaş yanıt !Gaziantep ve çevre illerde yaşayan Suriyeli ve diğer mülteciler kendi topraklarına Dönecekler mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli sığınmacılar dönecek mi?' Sorusuna flaş yanıt !Gaziantep ve çevre illerde yaşayan Suriyeli ve diğer mülteciler kendi topraklarına Dönecekler mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Suriyeli sığınmacılarla ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda." ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SIĞINMACILAR TARTIŞMASI
Komşumuzda yaşanan bir dram var. Milyonlarca insan yerinden edildi ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu insanların en büyük bölümü Türkiye'ye geldi. 2011'de başladığı zaman biz bu sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmedik. Bu insanlar elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda. Türkiye'de 3 milyon 650 bin Suriyeli sığınmacı var.


SURİYE'NİN KUZEYİNDE YAŞANAN OLAYLAR
Biz o bölgeyi avucumuzun içi gibi biliyoruz, yapılan her şeyi biliyoruz. Burada her hamleyi gerçekleştiriyorlar. Türkiye'de bir provokasyona müsaade edilebilir mi? Güvenlik açısından bana göre Cumhuriyet tarihimizin en güçlü zamanındayız. Türkiye içerisinde geçmiş izlerden kalan bir takım denemelere girebilirler ama hemen gereğini yerine getirebilme kabiliyetine sahibiz. Suriyeliler içinde bir provokasyon kesinlikle olamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.