Gaziantep mutfağının vaz geçilmezi ev yapımı Antep Salçası fiyatıyla dudak uçuklatıyor... Geçen yıl kilogramı 40 liradan satılan ev yapımı salçalar, bu yıl 85 liradan satışa sunuldu.

Gaziantep mutfağının vaz geçilmezi ev yapımı Antep Salçası fiyatıyla dudak uçuklatıyor... Geçen yıl kilogramı 40 liradan satılan ev yapımı salçalar, bu yıl 85 liradan satışa sunuldu.
Gaziantep mutfağının önemli unsurlarından salçaların yeni mahsulleri tezgahlarda yerini alırken, fiyatlar ne üreticiyi ne de tüketiciyi memnun etti. Geçen yıl kilogramı 40 liradan satılan ev yapımı salçalar, bu yıl 85 liradan satışa sunuldu.

Vatandaşlar, fiyatların çok artmasından şikayet ederken üretici ise geçen yıla göre biber fiyatlarının 4-5 kat arttığını belirterek, geçen yıl elde ettikleri karı edemediklerini dile getiriyor.

Türkiye genelinde meşhur olan ve yemeklere kattığı lezzetle dikkat çeken Gaziantep'in kışlık salçası tezgahlarda yerini almaya başladı.. Tezgahtaki yerini alan el yapımı ve fabrikasyon salçalar hem Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor hem de dünyaya ihraç ediliyor.

TÜRKIYE’NİN DÖRT BIR YANINA GÖNDERİLİYOR

Gaziantep'te hummalı bir şekilde tamamen doğal olarak üretimi yapılan meşhur kışlık salçalar taze ve yeni mahsul olarak tezgahlardaki yerini almaya başladı. Domates, acı biber, tatlı biber ve karışık olarak üretilen meşhur Antep salçası vatandaşlardan da rağbet görüyor. Kentte, katkı maddesi kullanılmadan el yapımı ve fabrikasyon olarak üretilen salçalar hem Türkiye’nin dört bir yanına hem de dünyanın pek çok noktasına gönderiliyor.

GEÇEN SENE EV SALÇASININ KİLOSU 40 LİRAYDI

Gaziantep’te salça üretimi ve satışı yapan genç esnaflardan Zübeyit Şenci, salça üretiminin bir aydır yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Şenci, “Bir aydır yoğun şekilde salça üretim yapılıyordu. Yapımı tamamlanan salçalar güneşte kuruduktan sonra tezgahlarımızdaki yerini aldı. Şimdi de yeni mahsul salçalarımızın satmaya başladık. Burada domates salçası, biber salçası ve karışık salça satışı yapıyoruz. Ev salçalarımız orijinal güneşte kurutma salçalarımızın kilosu şu anda 85 lira. Kaynatma salçalarımız var onlar 60 lira. Bir de fabrikasyon salçalarımız var onun fiyatı ise 40 lira. Geçen sene ev salçasının kilosu 40 liraydı. Yaş biberin kilosu geçen yıl 2 liraydı bu sene 13 lira. Bu yüzden fiyatlar da 4 -5 kat artmış durumda. Geçen sene 1 yıllık salça alan kişi bu sene 1 veya 2 kilo alıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.