FLAŞ HABER! Gaziantep'te ekmek parası yolunda fabrika işçilerinin can pazarı! 5 Günde Gaziantep'te Fabrikalara İşçi Taşıyan Servislerde Kaza Sonucu 27 İşçi Yaralandı

Gaziantep'te geçtiğimiz günlerde iki işçi servisi kaza yapmış ve 22 işçi yaralanmıştı. Dün bir işçi servisi seyir halindeki tıra arkadan çarptı, araç sürücüsü ve 5 işçi yaralandı. İşçi servislerinin kazalarının arttığı bugünlerde başta işçiler olmak üzere vatandaşlar denetim çağrısında bulunuyor

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde iki servis aracı trafik kazası yapmış, araçlarda bulunan 22 işçi yaralanmıştı. Servis kazalarının arttığı  son günlerde bir kaza haberi de 4. Organize Sanayi Bölgesi'nden geldi.

İŞÇİ SERVİSİ, TIRA ARKADAN ÇARPTI

Olay, Burhan G. idaresindeki 27 S 3641 plakalı işçi servisi, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 83414 Nolu Cadde'de Abdurrahman Çakır'ın kullandığı 61 K 12219 plakalı tırla çarpıştı.

Kazada servis sürücüsü ve araçtaki 5 işçi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

EKMEK PARASI YOLUNDA CAN PAZARI

Son dönemlerde artan servis kazaları ise hem işçilerin hem de vatandaşların denetim çağrısını yineledi. İşçiler, servis saatlerinde meydana gelen yoğunluğu, şoförlerin ileri yaşlarda olmasından kaynaklı dikkat eksikliği yaşandığını, servis araçlarının denetimlerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Ekmek parası yolunda can vermek istemediklerini belirten işçiler, yetkililere seslendi.

İŞÇİ SERVİSLERİ DENETLENİYOR MU?

Öte yandan son 5 gün içinde yaşanan ikinci servi kazası, servislerin yeterince denetlenip denetlenmediğine ilişkin soruları da beraberinde getirdi. Her gün çalışmak için kent merkezinde Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınan işçilerin can güvenliğinin sağlanması noktasında işçi servis hizmeti sunan firmaların ve şoförlerin denetimi şart gibi. Firmaların emekli vatandaşları çalıştırması, şoförlerin ise trafik kurallarına uygun davranmaması, fazla yolcu taşınması, kaçak yakıt kullanımı gibi pek çok olumsuz durumu beraberinde getiriyor.

Kent genelinde faaliyet gösteren işçi servislerinin Trafik Şube Müdürlüğü başta olmak üzere denetim mekanizmaları tarafından denetlenmesi ve olumsuz durumların ortadan kaldırılması şart!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.