Karkamış’taki Suriyelileri Türkiye konuşuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun muhalif suriyeliler ile rejim arasında bir barışın desteklenmesini konuşmasının ardından Suriye’nin kuzeyindeki Türkiye’ye karşı eylemler yapıldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Ekim 2021’de ayaküstü görüşüldüğünün açıklanmasının ardından Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Cerablus ilçesinde yaşayan Suriyeliler, “rejimi devireceğiz” sloganları attı. Esad ile görüşmelerin başlaması ihtimaline karşı çıkan Suriyeliler, Suriye bayrağı ile Karkamış Gümrük Kapısı’na yürüdü. Gümrük kapısında geçişler durduruldu.

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki yakınlarındaki sınırda Türk bayrağının yakılması üzerine büyük tepki çeken Özgür Suriye ordusunda da sıkıntılar oldu.İddialara göre Suriye milli ordusunun üst düzey komutanları arasından bir açıklama yaparak Türk bayrağı hem Türkler hem biz Suriyellilerin tüm mazlumların sığınak kapısı olduğunu bunu Özgür Suriye ordusu içerisinde yapanlardan mutlaka hesap sorulacak diye konuşmalar yaptığı iddia edildi.Suriye’nin kuzeyinde bulunan Karkamış kapısında hem protesto hem de Türk silahlı kuvvetlerine destek yağdı.Cuma namazı sonrası Aziz ve bir çok kentte Suriyeliler ellerinde Türk  ve Suriye bayraklarıyla destekte bulundular.

Provakatif eylemlere düşmeyin

Gaziantep’in Karkamış sınır kapısındaki Türk Bayrağının bazı kendini bilmez Suriyeliler tarafından yakılması genelikle Türkiye’den büyük tepki görmesi üzerine provatif eylemlere arkasında PKK ve PYD terör örgütünün parmağı olduğunu ve bu denenle o bölgede provakatif eylemlere her iki tarafında düşmemesi gerektiğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.