Gaziantep’te imar affı altında abonelik affı geldi! Elektrik Su Doğalgaz affına Gaziantepli Vatandaşlardan Yoğun İlgi. Abonelik Affının Süresi Ne Zaman Doluyor?

Gaziantep’te imar affı altında abonelik affı geldi! Elektrik Su Doğalgaz affına Gaziantepli Vatandaşlardan Yoğun İlgi. Abonelik Affının Süresi Ne Zaman Doluyor?
Gaziantep’te imar affı altında abonelik affı geldi. Şahinbey Şehitkamil’de ve tüm ilçe belediyelerinin önlerinde abonelikler için kuyruklar oluştu

Çeşitli nedenlerle ruhsat alamayan binalar için daha önce çıkarılan iftar barışının ardından bir çok yapı sahibi binalarına elektrik almış ve abone olmuştu.
 Kendisine ait tapu olmasına rağmen ruhsat alamayan ve hale binası şantiye olarak görünen bina sahipleri, ruhsatları olmadan elektrik abonesi olabilecekler. Yapılan kolaylık 1 Temmuz 2022 tarihinde TBMM'de kabul edilen 7417 sayılı yasayla sağlanmaya başladı. Bu yasayla birlikte yasanın 39. Maddesiyle İmar kanunun geçici 11. Maddesinde yapılan değişiklikle , şimdiye kadar elektrik ve su aboneliği alamayan yapılara elektrik su abonesi alma kolaylığı getirildi. Tapulu arazisine bina yaptıran ve ruhsatı olmayan bina sahipleri yapılan değişiklik sonucu artık binalarına elektrik ve su aboneliği alabilecekler. 

1 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 7417 nolu Bir torba yasa kabul edildi. Bu yasanın 39. maddesi ile İmar Kanunu'nun geçici 11.maddesinde bir takım değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikle birlikte şimdiye kadar elektrik su aboneliği alamamış olan yapılara elektrik ve su aboneliği alma kolaylığı getirilmiştir. Bu uygulama kesinlikle bir imar barışı ve imar affı değildir. 3194 sayılı yasanın 11. geçici maddesine iki yeni ilave yapılarak  değişiklik oluşturulmuştur.  Bunlardan birisi eski geçici 11. maddede bulunan, “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten ibaresi, 1 Temmuz 2022 tarihinden” diye değiştirildi. Bir diğer değişiklik ise 31.10.2004 olarak yazılan tarih 31.12.2021 olarak değiştirilmiştir.  Yapılan değişiklik sonucu, 31.12.2021 tarihinden önce yapılmış yapı ruhsatına göre yapılmış olmasa dahi ve 1 Temmuz 2022 tarihinden önce yapılmış ve yapı ruhsatı alamamış şantiye elektriği kullanan bina sahiplerinin elektrik ve su aboneliğini almalarının önü açılmıştır. Bu uygulamayla yeni bir imar barışına olanak tanınmadı. Sadece elektrik su aboneliği almamış yapı kullanım izin belgesi olmayan yapılar için kolaylık getirildi. Günümüzde halen bu şekilde olan yapılara elektrik su aboneliği şansı tanındı. Ruhsatsız yapıya elektrik alabilmek için, Tapu Belgesi, Adres Beyanı, Kimlik Fotokopisi ve Ruhsat veya ruhsat yerine geçer belge. (ruhsat yerine geçer belge İnşaat bitim tarihi 31.12.2021 tarihinden önce olan Emlak Beyanı (Belediyeden), İnşaat bitim tarihinin 31.12.2021 tarihinden önce olduğunu bildirir belge (Belediyeden), Üniversitelerin İnşaat bölümünden alınacak Bina Tespit Raporu)
Ruhsatlı Yapı İçin Gerekli Belgeler
Yapı ruhsatı, Tapu, Adres Beyanı, Kimlik fotokopisi, Daireye alınmış doğalgaz, su abonelik sözleşmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.