Gaziantep'te Burada 'ÇALIŞTIRDIKLARI SURİYELİLERİ YATIRIYORLAR'! Gaziantep'te Sanayi Mahallesi'nde yer alan Oduncular Sitesi hem görüntüsü ile hem düzensizliği ile Gaziantep’e yakışmayan bir görüntü sergiliyor.

Gaziantep'te Burada 'ÇALIŞTIRDIKLARI SURİYELİLERİ YATIRIYORLAR'!  Gaziantep'te Sanayi Mahallesi'nde yer alan Oduncular Sitesi hem görüntüsü ile hem düzensizliği ile Gaziantep’e yakışmayan bir görüntü
Gaziantep'te Sanayi Mahallesi'nde yer alan Oduncular Sitesi hem görüntüsü ile hem düzensizliği ile Gaziantep’e yakışmayan bir görüntü sergiliyor. Site esnafı, meslek gruplarından olmayan esnafların yanı sıra, site içerisinde yer alan konteynerlarda Suriyeli işçilerin barındırıldığını ileri sürdü. Esnafın bu iddiası, “Sanayi sitesinde insanların barınmasına nasıl izin veriliyor? Yetkililer bu duruma neden müdahale etmiyor?” sorusunu gündeme getirdi.


Küsget’te Sanayi Mahallesi’nde yer alan Oduncular Sitesi, mevcut haliyle bir sanayi sitesinden çok, yıkık dökük binaları ile harabe bir şehir görüntüsü veriyor. Çok eski olan sitede sürekli hırsızlık olayları yaşanırken, esnaf can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğuna dikkat çekiyor.

Sitenin yetersiz olmasından dolayı odun ve kömürleri sitenin açık alanına bırakmak zorunda kalan esnaf, bu durumun hırsızlık, yangın ve görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtiyor.

CİDDİ GÜVENLİK SORUNU VAR

Sitede ciddi anlamda güvenlik problemi olduğunu belirten site esnası, "Sitenin etrafının açık olması hırsızlığa davetiye çıkarıyor. Belediyeler tarafından yol yapılırken tel örgüler kaldırıldı. Maalesef bugüne kadar belediye tarafından yol yapımı için kaldırılan tel örgünün tekrar yerine yapılmadığını görüyoruz. Sitenin etrafından kaldırılan tel örgünün tekrar yapılmamasından dolayı mağduruz. Hırsızlar rahat bir şekilde siteye girebiliyorlar." dediler

ÇALIŞTIRDIKLARI SURİYELİLERİ YATIRIYORLAR

Oduncular Sitesi’nde odun ve kömürcüler dışında farklı sektörlerden insanların da çalıştığına dikkat çeken site esnafı, “Mesela hurdacılar var. Topladıkları tellerin bakırını çıkarmak için site içerisinde yakıyorlar. Yanıcı maddenin bulunduğu bir yerde ateş yakılır mı? Bu nedenle yangın olayları yaşandı. Ama yine de bir önlem alan yok. Ateşle barutu aynı yerde bulundurmak ne kadar doğru. Bu durum yarın çok büyük bir yangına sebebiyet verebilir.” şeklinde konuştular.

Sitenin sorunları ile ilgili görüşlerini aldığımız bir esnaf ise önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Site içerisinde çalışan bazı işletmelerin çalıştırdığı Suriyeli işçileri site içerisinde yatırdığını ileri sürdü. “Sanayi sitesi içerinde barınma olur mu?” diye soran esnaf, “ Akşamları bu siteye gelirseniz çevrede bir sürü insanı görürsünüz. Burada çalışıyorlar, burada da yatıp kalkıyorlar. Gördüğünüzde insanı rahatsız eden görüntüler. Buralar zaten metruk binalar halinde. O insanları burada yatırmak insanlığa yakışmaz. Onlar da çaresizlikten bunu kabullenmişler. Ancak şehrin göbeğinde yaşanan bu insanlık dramını yetkililer görmüyor mu?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.