Gaziantep'te Kayıt parası isteyen okullar yandı... GAZİANTEP'TE SORUŞTURMA YAPILAN OKUL VAR MI? Milli Eğitim Bakanı Özer UYARMIŞTI!

Gaziantep'te Kayıt parası isteyen okullar yandı... GAZİANTEP'TE SORUŞTURMA YAPILAN OKUL VAR MI? Milli Eğitim Bakanı Özer UYARMIŞTI!
Gaziantep'te eğitimde önemli sorun olarak karşımıza çıkan çocuklarını okullara kayıt ettiren velilerden kayıt ve bağış adı altında talep edilen paralara karşı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Velilerden gelen şikayetler üzerine okullarda başlatılan soruşturma sonucu sorumlular hakkında idari yaptırım uygulandı. Gaziantep'teki okullarda da soruşturma başlatılıp başlatılmadığı merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik gelen şikayetler üzerine soruşturma başlattı. 65 şikayeti değerlendirmeye alan bakanlık, soruşturma sonunda sorumlular hakkında idari yaptırım uygulandı.


BAKAN ÖZER, UYARIDA BULUNMUŞTU!

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları kapsamında Haziran ayında okul yöneticileri ile toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, velilerden kayıt ve bağış adı altında ücret istenmemesi konusunda uyarıda bulunmuştu.
Bakan Özer'in uyarılarına rağmen okullarda halen velilerden kayıt ve bağış adı altında para toplanmaya devam edilmesi, eğitimde gelinen durumu da gözler önüne serdi.

VELİLERDEN BAĞIŞ VE KAYIT PARASI İSTENİYOR!

600 binden fazla sayıda öğrencinin okullarda eğitim aldığı Gaziantep'te de kayıt ve bağış adı altında velilerden talep edilmesi konusu yıllardır gündemden düşmüyor. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü her ne kadar para alan okulların şikayet edilmesi hususunda çağrıda bulunsa da, para talep eden okullarla ilgili tek bir işlem dahi yapılmaması vatandaşların yoğun tepkisine neden oluyordu.


GAZİANTEP'TE SORUŞTURMA YAPILAN OKUL VAR MI?

Bakanlık tarafından ilk kez ciddi şekilde başlatılan soruşturma sonrası Gaziantep'te bulunan okulların durumu merak konusu oldu. Kentte bulunan okullarla ilgili bir soruşturma olup olmadığı vatandaşların da gündeminde...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.