2022-2023 umre turunun başlama tarihi belli oldu! Umre ziyaretinin fiyatları ve tüm detaylar

2022-2023 umre turunun başlama tarihi belli oldu! Umre ziyaretinin fiyatları ve tüm detaylar
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2022-2023 umre turlarının 15 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağını söyledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 2022-2023 umre turlarının 15 Ağustos tarihinden itibaren başlayacağını söyledi. Bircan, umre turlarıyla ilgili hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını, turlar için kayıt almaya devam ettiklerini anlattı. Vatandaşların umreye büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Bircan, her bütçeye uygun 9 farklı kategoride tur seçeneği oluşturduklarını bildirdi.

Mayıs 2023 son
Turların Mayıs 2023 tarihine kadar süreceğini aktaran Bircan, "15 Ağustos itibarıyla ilk kafilemizi kutsal topraklara göndermeyi planlıyoruz. 7, 11, 15 ve 24 günlük şeklinde her bütçeye uygun turlar planladık. Vatandaşlarımız, uzman hocalarımız rehberliğinde kutsal toprakların manevi havasını soluyacaklar inşallah" ifadelerini kullandı. Diyanet'in açıkladığı Umre fiyatlarına bakıldığında en ucuz tur, 11 günlük programda 4 kişilik odada yaklaşık 22 bin liradan başlıyor, 35 bin liraya kadar çıkıyor. Özel sektör tur fiyatlarında ise 40 bin TL seviyelerine yaklaşıyor.

1000'e yakın acente
Fiyatlara kahvaltı, akşam yemeği ve öğle için kumanya dahil. Bu harcamalara Umre sırasında yapılacak kişisel harcamalar eklendiğinde fatura daha da kabarıyor. Sektör temsilcilerine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla sözleşme imzalayan 340 hac ve umre turu düzenleyen seyahat acentesi var. Sözleşme imzalamadan da sözleşme imzalayan seyahat acentelerinin tur paketlerini satan 1000'e yakın acente olduğu belirtiliyor. Bu acentelerde toplam 20 bin kişi görev yapıyor.

Oda fiyatları
- Tur Fiyat (riyal)

- 7 günlük (Medine Hilton, Mekke Swiss) 7260

- 11 günlük (Medine Ravda Royal-In, Mekke Marriotte) 6695

- 15 günlük (Medine Grand Safi, Mekke Infinity) 5875

- 24 günlük (Medine Grand Safi, Mekke Infinity) 7285

Yaş sınırı ve aşı şartı yok
Geçen seneye oranla umre turlarına talebin yüzde 100'e yakın olduğunu belirten Remzi Bircan, "Kabe'nin etrafında bulunan bariyerler kaldırıldı. Umrede 65 yaş altı ve Kovid-19 aşısı olma şartı aranmayacak. Yani yaş sınırı olmayacak." ifadelerini kullandı.

Rekor ilgi bekleniyor
Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hac ve Umreden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin de, "Bu sene döviz kurunun yüksek olması nedeniyle talepte kısmi bir daralma var. Ama 2 senedir Umre yapılamadığı için de önemli bir istek var. Ramazan Bayramı'ndan sonra 10 günlük bir organizasyonla başladı ilk tur. Talep oldukça iyiydi. 15 Ağustos itibarıyla turlar başlıyor ama Suudi Arabistan çok sıcak olduğu için asıl patlama ekim ayı itibarıyla başlar. Kasım, aralık, ocak, şubat, mart ayları dolu geçer. Ramazan'da pik yapar. Türkiye'den hac ve umreye giden en yüksek kişi sayısı 2017-2018'de 500 bin kişiyle gerçekleşti. Pandemide azaldı. Bu yıl 10 günlük bir programla Suudi Arabistan'a düzenlenen en düşük bütçeli program 10 günlük 4.300 riyalden başlıyor. Kabe'ye yakın 5 yıldızlı otellerde bu rakam 8 bin riyale kadar yükseliyor." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.