Gaziantep Üniversitesi’nden global başarı!

Gaziantep Üniversitesi’nden global başarı!
Köklü mazisi ve eğitim kalitesiyle Ortadoğu’nun eğitim üssü olma yolunda ilerleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) başarılarına bir yenisini kattı.

20 bin üniversitenin arasında Dünya’nın en iyi bin 60’ıncı üniversitesi seçilen GAÜN, Türkiye’nin ise en başarılı 13’üncü üniversitesi seçilerek onlarca üniversiteyi gerisinde bıraktı.

Gaziantep Üniversitesi’nden global başarı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi’nin (CWUR) açıkladığı 2022 – 2023 dönemini kapsayan sıralamada listenin üst sıralarında yerini alarak büyük başarı gösterdi. Açıklanan listeye göre dünya genelinde bin 60’ıncı sırada yer alan GAÜN, Türkiye genelindeki üniversiteler arasında ise 13’üncü sıraya girerek önemli bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 13. ÜNİVERSİTESİ

2012’den beri dünya çapında yaklaşık 20 bin üniversite arasında yükseköğretim kurumunun araştırma performansı, eğitim kalitesi, saygınlık derecesi ve mezunların başarısı gibi kriterler temelinde hazırlanan sıralamada, Türkiye’den ilk iki bine 56 üniversitenin girdiği sıralamada Türkiye’nin en iyi 13. Üniversitesi ünvanı Gaziantep Üniversitesi’nin oldu.


“ÜNİVERSİTEYİ ÜST SIRALARA ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ TAŞIDI”

Pandemi sürecine rağmen azimli çalışmaya devam eden üniversite çalışanlarını ve akademisyenlerine teşekkür eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversiteyi listenin üst sıralarına taşıyanların öğretim görevlileri ile ekip arkadaşları olduğunu belirterek, “Gösterdiğimiz bu başarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.