Doğu Karadeniz Gezilecek Yerler

Doğu Karadeniz Gezilecek Yerler
Doğu Karadeniz gezilecek yerleri ve kalınacak uygun fiyatlı yerleri merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

Doğu Karadeniz, ülkemizin bol yağış alan ve dolayısıyla da bol yeşillik araziler ve ormanlarla dolu bir bölgemizdir. Deniz kenarındaki yerleri dışında yaylaları ve gölleri de meşhurdur.

Doğu Karadeniz Bölgesi, Ordu'dan başlar ve Artvin'e kadar devam eder ama bu tür bir geziyi planlayanlar bizce sınır il Samsun'u da dahil etmeliler çünkü orada da gezilecek çok güzel ve çok sayıda yerler var.

Samsun gezilecek yerler arasında; Kurtuluş Yolu ve Tütün İskelesi, Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi, Onur Anıtı, İlkadım Anıtı, Amisos Tepesi ve Seyir Yeri, meşhur Çiftlik Caddesi (İstiklal Caddesi), Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Gazi Müzesi, Samsun Kent Müzesi, Sadi Tekkesi Kuvay-i Milliye Müzesi, Amazon Köyü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, Hamamayağı Kaplıcası, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti sayılabilir. Buralar iyi bir planlamayla 2-3 gün içerisinde gezilebilir. Samsun'da uygun fiyatları ve güvenli bir konaklama yeri olarak ise, Samsun Öğretmenevi tercih edilebilir.

Doğu Karadeniz gezilecek yerler arasında ise belli başlı yerler olarak; Trabzon Uzungöl, Trabzon Sümela Manastırı, Trabzon Boztepe, Trabzon Sera Gölü, Trabzon Çal Mağarası, Rize Ayder Yaylası, Rize Fırtına Deresi, Artvin Karagöl, Rize Zilkale, Rize Kızkalesi, Trabzon Gülbahar Hatun Camii, Rize Kalesi, Gümüşhane Karaca Mağarası, Rize Anzer Yaylası, Artvin Çifteköprü, Rize Verçenik, Rize Gito Yaylası'nı sayabiliriz.

Doğu Karadeniz'de kalınacak uygun ve güvenli yerler arasında ise yine öğretmenevlerinden Trabzon Öğretmenevi ve Rize Öğretmenevi'ni tercih edebilirsiniz. Öğretmenevlerinde yer bulamazsanız pansiyonlarda da uygun fiyatlara kalabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.