İsviçre'nin En Güzel Şehri, Luzern Gezi Rehberi

İsviçre'nin En Güzel Şehri, Luzern Gezi Rehberi
İsviçre’nin birçok şehri turistler tarafından beğenilmekte ve yoğun ilgi görmektedir. Eşsiz manzaralarıyla pek çok kişinin ilgisini çeken Luzern İsviçre’nin en güzel şehri olarak anılmaktadır. Luzern, İsviçre’nin merkezinde yer alan, yaklaşık 82 bin kişilik nüfusu ile Orta İsviçre’deki en kalabalık şehirdir. Luzern’in yüzölçümü 29,1 km² ‘dir.

Luzern, İsviçre Alpleri’ndeki Rigi ve Pilatos dağları ile iç içe olan Reuss Nehri ve Luzern Gölü’nün kıyısındaki konumu ile turistler için bir cazibe merkezidir. 14. yüzyıldan kalma Kapell Köprüsü şehrin simgesi haline gelmiştir. 

Luzern Seyahatinde Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Luzern seyahatinde görülmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir.

Pilatus Dağı

Kapell Köprüsü

Dört Kanton Gölü (Luzern Gölü)

Eski Şehir

İsviçre Ulaştırma Müzesi

Şehir Surları ve Kuleleri

Cizvit Kilisesi

Aslan Anıtı

Buzul Bahçesi

Musegg Duvarı

Kapell Köprüsü Nerededir?

Kapell Köprüsü Luzern’de Reus Nehri üzerinde bulunan, adını Aziz Petrus Şapeli’nden almış üstü kapalı bir yaya köprüsüdür. Kapell Köprüsü 14. yüzyılda inşa edilmiş ve halen varlığını sürdüren en eski makas köprüsüdür.

205 metre uzunluğundaki Kapell Köprüsü, savunma koridoru olarak inşa edilmiştir. Köprünün duvarlarında İsviçre tarihini betimleyen 111 adet üçgen resim bulunsa da, 1993 yılında çıkan bir yangında köprünün büyük bir bölümü ile birlikte duvarlarındaki resimler de yok olmuştur.

Dört Kanton Gölü Nerededir?

 

Dört Kanton Gölü olarak da bilinen, Reuss Vadisi’nde başlayan dört kollu ve keskin virajlı İsviçre Luzern Gölü, ülkenin en büyük dördüncü gölüdür. Gölün kıyısında turistler tarafından sıklıkla tercih edilen birçok tatil köyü ve otel bulunmaktadır.

Gölün etrafında demiryolunun bulunması tren ile göl çevresini dolaşabilme fırsatı tanımaktadır. Dört Kanton Gölü’nün üzerinde vapurlar ve yolcu tekneleri de hizmet vermektedir. 214 metre derinlikteki gölde dalış ve kürek gibi su sporları yapılabilmektedir.

İsviçre Ulaştırma Müzesi Nerededir?

İsviçre Ulaştırma Müzesi 1959’da açılan, trenler, otomobiller, uçaklar gibi çeşitli ulaşım araçlarını sergileyen bir müzedir. Müze, ulaşım araçlarının yanı sıra iletişim teknolojisini de sergilemektedir.

Luzern’de yer alan İsviçre Ulaştırma Müzesi’ne Luzern istasyonundan tren hatlarıyla veya Lidostrasse boyunca ilerleyerek özel araçla ulaşım sağlanabilmektedir.

İsviçre Ulaştırma Müzesi yaz mevsiminde 10.00-18.00, kış mevsiminde 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. İsviçre ulaştırma müzesi giriş ücretleri 0-6 yaş arası çocuklar için 12 İsviçre frangı, 7-16 yaş arası için 26 İsviçre frangı, 17-26 yaş arası için 42 İsviçre frangı, 26 yaş ve üzeri için 56 İsviçre frangıdır.

Luzern'de Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Luzern’de yapılabilecek aktiviteler aşağıda listelenmiştir.

Pilatus Dağı’ndan manzara izlemek

Luzern Gölü’nde tekne turuna çıkmak

Rigi Dağı’nda trene binmek

İsviçre Ulaşım Müzesi’ni ziyaret etmek

Buzul Bahçesi’ni ziyaret etmek

Luzern Gölü çevresinde yürüyüş yapmak

Engelberg-Titlis’te kayak yapmak

Luzern Gezisi Sırasında Ne Yenir?

 

Luzern gezisinde yenilebilecek yemekler aşağıda listelenmiştir.

Zuppa di zucca (Kızarmış ekmekli ve domuz pastırmalı balkabağı yemeği)

İsviçre peynir fondüsü

Heusupe (Saman ve dağ otları ile yapılan bir yemek)

Forellen (Alabalık)

Luzern kurabiyesi

Glühwein-mousse (Şarap tatlısı)

Luzern Turu İçin Kaç Gün Yeterlidir?

Luzern turu için, gezilecek yerler ve yapılabilecek aktivitelere bakıldığında, 3-4 gün yeterlidir.

3 Günlük Luzern Seyahati İçin Ortalama Masraflar Ne Kadardır?

Konaklama, yeme-içme ve yapılacak aktiviteler göz önünde bulundurulduğunda 3 günlük Luzern seyahati için ortalama masraflar 800 İsviçre frangı, yani 15 bin Türk lirası tutmaktadır. 2022’nin Temmuz ayı itibariyle 1 İsviçre frangı 18,83 TL’dir.

Luzern Seyahati İçin Vize Almak Gerekir Mi?

Luzern’e seyahat edecek olan bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının İsviçre turist vizesi almaları gerekmektedir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahibi T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla Luzern seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır.

İsviçre'ye Turist Vizesi Nasıl Alınır?

İsviçre turist vizesi başvurusu için öncelikle online vize başvuru formunun doldurulması ve çıktısının alınması gerekmektedir. İsviçre turist vizesi için gerekli belgeler hazırlanmalı ve yetkili aracı kurumdan vize randevusu alınmalıdır. 

Aracı kurumun başvuru merkezindeki randevu esnasında gerekli evrakların teslimi, biyometri işlemleri ve vize ücretinin ödenmesi ile İsviçre vizesi başvurusu tamamlanmaktadır. 

İsviçre Turistik Vize Ücreti Ne Kadardır?

İsviçre turistik vize ücreti 6 yaşından küçük çocuklar için ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro, 12 yaş ve üzeri için 80 Eurodur. İsviçre Schengen vizesi başvuru harcı ödemesi nakit ve TL cinsinden, başvuru esnasında ödenmekte olup, başka para birimi ve kredi kartı ile ödeme yapılmamaktadır.

2022 yılı için İsviçre vizesi başvuru harcı, seyahat sigortası, otel ve ulaşım masrafları ve danışmanlık ücreti dahil olmak üzere vize masrafları ortalama 185 eurodur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.