Gaziantep'te Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar boykota hazırlanıyor…

Gaziantep'te Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar boykota hazırlanıyor…
Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayımladı.

Katmerci, “İşyeri kapanışları artıyor, ayakta kalmaya çalışanlar ise borçlanıyor. Online yemek siparişi sistemleri, uyguladıkları yüksek komisyonları istediğimiz gibi revize etmezse, Federasyonumuzun öncülüğünde, Türkiye genelinde 81 İlde bulunan 104 esnaf odalarımız ve meslektaşlarımızın katılımıyla bu sistemleri boykot edeceğiz” dedi.

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yayımladı. Katmerci, “İşyeri kapanışları artıyor, ayakta kalmaya çalışanlar ise borçlanıyor. Online yemek siparişi sistemleri, uyguladıkları yüksek komisyonları istediğimiz gibi revize etmezse, Federasyonumuzun öncülüğünde, Türkiye genelinde 81 İlde bulunan 104 esnaf odalarımız ve meslektaşlarımızın katılımıyla bu sistemleri boykot edeceğiz.

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar tatlıcılar pastacılar esnaf odası olarak fahiş komisyonlarına dur demek için Sözleşmelerde komisyonları %10 ve altı gösteren online satış şirketleri hizmet bedeli tanıtım reklam bedeli haftalık joker indirimleri Açma kapama bedelleri gibi artı ücretlendirmeler yaparak %18 ila %20 oranlarına çıkardılar Esnafımızın üzerinden fahiş komisyon oranları kaldırmaz ise odalarımız ve meslektaşlarımızın katılımıyla online satış sistemlerini kapattıracağız.

Online yemek siparişi sistemleri, sektörden aldığı yüksek komisyonlar sayesinde kullanıcılara bonus ve indirimler vererek sistemi cazip hale getirerek kullanıcıyı sisteme yönlendiriyor. Bu durum işletmeleri mağdur etmektedir. Bu sistemler yüzünden ödenen yüzde 18’lik komisyon maliyet hesabıyla tüketiciye yansıtıldığında gereksiz fahiş fiyatlara yol açıyor, arz-talep dengesini bozarak gıdada enflasyona neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.