Cevdet Yılmaz kimdir? Maliye Bakanı mı oluyor?

Cevdet Yılmaz kimdir? Maliye Bakanı mı oluyor?
Siyaset adamı Cevdet Yılmaz kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de dünyaya geldi. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır.  Lise öğrenimini Bingöl'de 1983 yılında bitirdi. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne girerek bu bölümden 1988 yılında birincilikle mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. 

1992-1994 yılları arasında ABD'ye giderek Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini bitirdi. 1995-2003 yıllarında DPT'deki görevine Planlama Uzmanı olarak devam ederken Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde doktora eğitimi aldı. 2003 yılında doktora tezi kabul edildi. Aynı yıl, teşkilatın AB İlişkiler Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 

Siyasal yaşamına AK Parti'de başlayan Cevdet Yılmaz, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Bingöl milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ye girdi. 1 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleşen 60. Türkiye Hükûmeti kabine değişikliği sonucu GAP-DAP Projesi ve Kalkınma'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 2011 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AK Parti Bingöl milletvekili olarak meclise girdi. Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde 12 Haziran 2011 tarihinde Kalkınma Bakanı olarak yer aldı. Erdoğan 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde %51.79 oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçilince hükümet kurma görevi Ahmet Davutoğlu'na verildi. Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Kalkınma Bakanlığı görevini korudu. 

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Diyarbakır milletvekili olarak meclise girdi. Bu seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamayınca ve koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamayınca erken seçime gidilme kararı alındı. Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim hükümeti'nde 28 Ağustos tarihinde Başbakan yardımcısı olarak görevlendirildi. Bu görevini 24 Kasım 2015 tarihinde kadar sürdüren Cevdet Yılmaz, Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Bingöl milletvekili olarak meclise girdi. Şuan ise AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Cevdet Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.