Çocuğum Nasıl Amerikalı Olur – Neden Amerika’da Doğum

Çocuğum Nasıl Amerikalı Olur – Neden Amerika’da Doğum

Çocuğum nasıl Amerikalı olur sorusunun yanıtını merak edenlerin en çok karşılaştığı yöntemlerin başına Amerika’da doğum yoluyla vatandaşlık hakkı geliyor. Çünkü Amerika’da doğum yapmak vatandaşlık alabilmek için yeterli oluyor.

Neden Amerika'da Doğum

Neden Amerika’da doğum yapmak gerekiyor? Sorusunun yanıtı yukarıda belirttiğimiz gibi oldukça açıktır. Bunun dışında Amerika vatandaşı olabilmek için farklı bir iki yöntem daha var ancak onları tercih etmek işin çok daha uzun ve belki de imkansız olmasına neden olabiliyor. Peki, Amerika’da doğum yapmak için ne gerekli?

Amerika’da Doğum Süreci

Amerika’da doğum yapmak için öncelikli olarak sağlıklı bir hamilelik süreci geçiriyor olmanız gerekir. Hamileliğiniz süresince sürekli kontrol altında olmanız ve önemlisi herhangi bir uçuş engeliniz olmaması gerekiyor.

Hamileliğin 31 ve 34 arası döneminde Türk doktorunuzdan sağlığınızla ilgili bir rapor almanız gerekiyor.

Doğum yapmak için Amerika’ya gitmek istediğinizde hamileliğinizin 6. Ayından itibaren vize işlemlerinizi başlatmanız gerekiyor. Çünkü havayolu şirketleri 35. Haftadan sonra uçuş yapılmasına izin vermiyor. Bunun için vize işlemlerinizin de uzayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak vize işlemlerinizi bu süre içinde tamamlamalısınız.

Amerika'da Doğum Süreci

Türkiye’de her şey normal gitti, vizenizi de aldınız her şey yolunda sıra geldi Amerika’da doğum sürecinin nasıl geliştiğini öğrenmeye.

Amerika’dayken hamilelik sürecinizde doktor kontrolleriniz Türkiye’den farklı olacak. Örneğin her hafta doktor kontrolüne gidemezsiniz. Çünkü kalan süreç içerisinde doktorla en fazla 2 kez görüşebiliyorsunuz.

Türkiye’de yaptırmış olduğunuz testlerinizin tamamı yanınızda olması bu açıdan önemli. Doktorla görüşmeniz sırasında doğumun nasıl gerçekleşmesi gerektiğinin kararını verebilirsiniz. Normal doğum yapabilme veya sezaryen doğum yapabilme tercihiniz var. Sağlık koşullarınız hangisini elveriyorsa bu şekilde doğum yapabilirsiniz.

Doğumun gerçekleşmesinin ardından 3 günlük bir süre içerisinde çocuğunuzun doğum sigortasını alıyor ve vatandaş olmasını sağlayabiliyorsunuz.

Amerika’da doğum yapmanın avantajları saymakla bitmez ancak çocuğun çifte vatandaşlığı bu hakların tamamının önüne geçmektedir. Çocuk 21 yaşına geldiğinde anne ve babası olarak sizin de oturma izni hakkınız doğuyor. Çocuğunuzun geleceğiyle birlikte onun eşini, çocuklarını ve kendi hayatınızı garantiye almak için Amerika’da doğum yapmak oldukça önemli.

Amerika’da doğum hakkında bilgi almak için https://www.amerikadadogum.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.