Özel Haber: Antep Fıstığı Yetiştiricileri İsyan Ediyor! Antep fıstığı fındıktan değersiz hale geldi... Fıstıkta oyun üzerine oyun oynanıyor

Özel Haber: Antep Fıstığı Yetiştiricileri İsyan Ediyor! Antep fıstığı fındıktan değersiz hale geldi... Fıstıkta oyun üzerine oyun oynanıyor
10 yıl önce kapatılan fıstıkın taban fiyatını belirleyen ve hiçbir zaman özel sektörü fırsat vermeyen merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Birlik’in kapatılmasından sonra fıstıkın sahibinin kalmaması nedeniyle fıstıkta oyun üzerine oyun oynandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındıkın taban fiyatını 54 TL’den açıklarken üreticinin elindeki Antep fıstıkı ile ilgili henüz nasıl bir fiyat politikası izleyeceğini bilmediği gibi fıstıka kimin sahip çıkacağıda merak konusu oldu.

FINDIK'IN TABAN FİYATI 54 TL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gezisinde Ordu’da fındık taban fiyatını 54 TL olarak açıklarken Antep Fıstık’ı ile ilgili henüz bir taban fiyatının olmamasından dolayı fıstık üreticileri Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinin fıstığa taban fiyatı belirlemeleri için sahip çıkmaları gerektiğini vurguladılar.

YAŞ FISTIK PİYASAYA 40 TL’DEN ÇIKACAK
Antep Fıstığının bu yıl rekoltesinin az olacağını söyleyen fıstık üreticileri bu yılı yok yılı olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, “Biz 10 yıl önce merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Birlik bizim fıstığımıza sahip çıkıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin karadenizli olması nedeniyle fındıka her yıl taban fiyat belirliyorlar. Bu yılda kilosunun 54 TL’den alacağını açıkladı. Fıstıkta bir fiyat belirsizliği devam ediyor. Şu an fıstığa sahip çıkılmazsa özel sektör ucuza alıp daha sonra pahalı satacaktır. Bize kim sahip çıkacak merak ediyoruz” dediler.

CUMHUR DÜLEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.