Gaziantep'te kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı öğrencilerin konaklama ile ilgili sınavı başladı.

Gaziantep'te kira fiyatlarının yüksek olmasından dolayı öğrencilerin konaklama ile ilgili sınavı başladı.
YKS sonuçlarının ardından üniversite tercih dönemi geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Öğrencilerin gideceği üniversite ve bölümler yavaş yavaş şekillenirken, şimdi de öğrencilerin konaklama ile ilgili sınavı başladı. Artan kiralar ve yetersiz yurtlar nedeniyle barınma sorunu hâlâ öğrencilerin en önemli sorunu olmaya devam ediyor.

Tercih yapacakları üniversiteleri araştıran öğrenciler aynı zamanda gitmek istedikleri üniversitelerin şehirlerini de araştırmaya başladılar. Artan kiralar ve yetersiz yurtlar nedeniyle barınma sorunu hâlâ öğrencilerin en önemli sorunu olmaya devam ediyor. Bu yüzden KYK yurtlarına başvurmayı hedefleyen birçok öğrenci yurt fiyatlarını duyunca da şaşkınlık yaşıyor.

GELEN ZAMLAR ARASINDA DEPOZİT ÜCRETLERİ DE VAR

Bu yıl başlayan zam sağanağı içerisinde, KYK yurtlarına ödenen depozito ücretleri de nasibini aldı. Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde İngiliz dili ve edebiyatı okuyan M. Kurt, 2.sınıfta okuduğunu belirterek ‘Yurt ücretini bu sene yılın başında 385 TL öderken 400’e yükselttiler. Şimdi de 700 TL’ye yükseltildi. KYK kredi olarak sadece 850 TL ödeme alıyoruz. Aldığımız bursu tekrar geri veriyoruz. Bize harcayacak para kalmıyor.” Sözleri ile geçinemediklerini dile getirdi.

1+1 DAİRELERE GÜÇ YETECEĞİ YOK

Öte yandan üniversitelerin çevresinde yer alan 1+1 apart tarzı dairelerin fiyatları da uçmuş durumda. Gaziantep’te 1+1 dairelerin aylık kirasının 2 bin 500 TL’den başladığını belirten öğrenciler, “ Üniversite sınavını geride bıraktık. Bu defa da karşımıza barınma sınavı çıktı, geçinme sınavı çıktı. Bu şartlarda nasıl okuyacağımızı inanın bilmiyoruz.” Şeklinde konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.