Gaziantep'in Alleben Deresi'nin Hali İçler Acısı! Sıcaklar, Alleben’i çekilmez hale getirdi

Gaziantep'in Alleben Deresi'nin Hali İçler Acısı! Sıcaklar, Alleben’i çekilmez hale getirdi
Yaz aylarında kirliliği ve çevreye yayılan kokular nedeniyle şikayetçi olunan Alleben Deresi, kavurucu sıcaklar sonrası iyice çekilmez bir hale geldi.

Gaziantep’i ortadan ikiye bölen Alleben Deresi, yaz aylarında güzelliğinden ziyade yaşattığı sıkıntılarla gündeme geliyor. Duyarsız vatandaşların attığı çöpler nedeniyle, özellikle derenin alt kısımları çöp yığınları ile dolmuş durumda.

Şehri boylu boyunca dolaşan derede oluşan yosunlar ve biriken çöpler kavurucu sıcaklarla birlikte ciddi bir kötü koku yaymaya başladı. Yaz aylarında derenin yakınına yaklaşmanın mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, “ Yaz geldi, yine Alleben çilemiz başladı. Duyarsız vatandaşlar, ellerine geleni dereye atıyor. Görevli ekipler de temizlik konusunda yeterli çalışma yapmıyorlar.

Özellikle dereye yakın bölgede oturanlar için Alleben deresi ciddi sıkıntı. Hem koku, hem de derede üreyen haşerat nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyoruz.” şeklinde konuştular.

Vatandaşlar, yetkililerden derenin temizliği konusunda daha etkili bir çalışma yapılmasını beklediklerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.