Gaziantep'te ‘YEŞİL DEDE’ olarak bilinen Muhterem Okutur, hayatını kaybetti

Gaziantep'te ‘YEŞİL DEDE’ olarak bilinen Muhterem Okutur, hayatını kaybetti
Gaziantep’te ’Yeşil Dede’ olarak bilinen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan Orman Yüksek Mühendisi Muhterem Okutur, 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. Okutur’un cenazesi buğun Asri mezarlıktaki Şireci Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Muhterem Okutur, orman yüksek mühendisi olarak 30 yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çalıştı. On binlerce ağaç dikti. Birçok sahanın orman haline gelmesine öncülük etti. 1978’de emekli olduktan sonra da ağaç dikmeye devam etti. 92 yaşındaki ‘Yeşil Dede’ Okutur: “Bugüne kadar diktiğim ve diktirdiğim fidanlar 40 milyonu geçmiştir. Çocuklarım ve torunlarım gibi onlar. Hâlâ gördüğüm her boşluğa fidan dikesim geliyor.” Gaziantep’in Nizip ilçesinde 1927 yılında doğan Okutur, Orman Fakültesi’ne devam ederken bir taraftan da orman işletmesinde işçi olarak çalışıyordu. Aldığı yevmiye ile okul giderlerini karşılıyor, işçilik yaparken boş zamanlarında bir çam ağacının üzerinde ders çalışıyordu. İstanbul Orman Fakültesi’nden 1951 yılında mezun olduktan sonran ilk görev yeri Kahramanmaraş’tı. 3 yıl sonra Hatay’ın Serinyol ilçesine tayin oldu. Denizli’den Isparta’ya kadar birçok bölgede görev aldı. 1978’de emekli oluncaya kadar miyonlarca fidanın dikilmesine, dekarlarca alanın ormana dönmesine fiilen emek vermişti. 2009’da TBMM’den üstün hizmet öldü aldı.
Muhterm Okurur’un vefatı sevenlerini üzerken, cenazesi bugün Asri mezarlıktaki Şireci Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.