Gaziantep'te Bundan Sonra EKMEK FİYATLARI ZAMLI! Gaziantep'te francala (Somun) 3 lira 75 kuruşa, Pide 3 lira 25 kuruştan satılacak.

Gaziantep'te Bundan Sonra EKMEK FİYATLARI ZAMLI!  Gaziantep'te  francala (Somun) 3 lira 75 kuruşa, Pide 3 lira 25 kuruştan satılacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından halk ekmek fabrikasının kurulmasının beklendiği Gaziantep'te, halk ekmekten önce ekmek fiyatlarına zam geldi. Son zam ile birlikte 3 liradan satılan francala ekmek 3 lira 75 kuruşa, 2 lira 75 kuruştan satılan pide ekmek ise 3 lira 25 kuruştan satılacak.

Halk ekmek beklenirken zam geldi!


Temel gıda maddelerindeki zamlara her gün yenisi eklenirken, vatandaşlar artık zamlara yetişemiyor. Un fiyatları başta olmak üzere elektrik, su ve doğal gaz ile diğer girdi maliyetlerindeki önlenemeyen esnafa ve halka zam olarak yansıyor.

HAZİRAN AYINDA ZAM GELMİŞTİ...


Kentte Ramazan ayı öncesi  Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından iptal edilen ekmek zammı yarından itibaren tekrar yürürlüğe giriyor. Yeni zamla birlikte francala (somun) ekmeğin fiyatı 3 liraya ve pide ekmeğin fiyatı ise 2 lira 75 kuruşa yükseltilmişti.

HALK EKMEK BEKLENİYORDU...

Ekmek fiyatlarına bir kez daha zam yapıldığı Gaziantep'te, GBB'nin halk ekmek fabrikasını ahyata geçirmesi, 110 farklı noktada satış yapması bekleniyordu. GBB'nin halk ekmek fabrikası öncesi ekmek fiyatlarına zam geldi.

UN KRİZİ VE MALİYETLER TETİKLEDİ...

 Dünyada yaşanan un krizi sonrası yeniden yükselen fiyatlar, ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de ekmek fiyatlarına zam olarak yansıdı.

FRANCALA EMEK 3,75, PİDE 3,25 TL...,

Türkiye genelinde ekmeğe yapılan zamlardan Gaziantep’te nasibini aldı. 25 Temmuz Pazartesi gününden (bugün) itibaren francala ekmeğin 3.75 liradan pidenin ise 3.25’ten satışa sunulması bekleniyor.
Diğer bölgelerde 4 liranın altında ekmek satılırken Gaziantep en az zam yapılan il olduğu öğrenildi.

VATANDAŞ NE YAPACAK?

Ekmek fiyatlarına yapılan yeni zam ile birlikte francala ekmek fiyatı neredeyse 4 TL'ye pide ekmek fiyatı ise 3,5 TL'ye dayandı.  Son zamla birlikte 4 kişilik bir ailenin alacağı ekmek miktarı da ödeyeceği miktar da artmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.