Amerika B2 Vizesi

Amerika B2 Vizesi

Amerika, Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin vermek için vatandaşlardan vize talebinde bulunur. Bu talep pasaport türü fark etmeksizin ülkeye gidecek her Türk’ten talep edilir. Amerika tarafından talep edilen vize türleri arasında Amerika B2 vizesi de vardır.

Ülkeye giriş amacınıza göre almanız gereken vizenin B2 vizesi olduğunu öğrendiyseniz B2 vizesini almanız için gerekli olan prosedürleri yerine getirmeniz ve vizeyi almaya hak kazanmanız gerekir.

Amerika turist vizesi işlemleri form doldurma, randevu alma, başvuru evrakları hazırlama ve mülakata katılma gibi aşamalardan oluşur. Bu aşamaların eksiksiz tamamlanması vizeyi almanızı sağlar. Ancak aksilik yaşanmaması için evrak hazırlığı konusunda dikkatli olmanız gerekir.

Ayrıca yaptığınız işlemlerin boşa gitmemesi için almanız gereken vizenin B2 vizesi olduğundan emin olmanız gerekir. Bunun için B2 vizesine dair doğru bilgileri almanız ve işlemlere başlamanız şarttır. Vizeye dair doğru bilgileri içeriğimizden bularak yararlanabilirsiniz.

B2 Vizesi Nedir?

B2 vizesi Amerika’ya gitmek için alınması gereken vizelerden birisidir. B2 Vizesi; Amerika’ya eğlence ve turistik amaçlarla yapılan seyahatler için talep edilen vizedir. B2 vizesi göçmen olmayan vize çeşitleri arasında bulunur. Bu vizeyi alan kişiler ülkeye giderek sanat etkinliklerine, sempozyumlara, konferanslara, eğitim amaçlı kurslara ve akademik çalışmalara katılabilirler. Aynı zamanda bu vizeden yararlanılarak tedavi ve akraba ziyareti amacıyla Amerika’ya gitmek mümkün olur.

B2 vizesiyle Amerika’da 1 yıl içinde maksimum 6 ay kalma hakkı elde edilir. 10 girişli veya 3 girişli şekilde alınabilen bu vize sayesinde 10 yıl boyunca 6 aylık zaman dilimlerinde Amerika’da kalmaları mümkün olur. Aynı şekilde 3 girişli olarak vize sayesinde 3 yıl içerisinde maksimum 6 ay ülkede kalma imkanı elde edilebilir.

B2 vizesini almak isteyen kişiler başvuruda bulunarak vizeyi almaya hak kazanabilirler. Vizenin alınmasını kolaylaştırmak için yapılacak Amerika seyahatinin iyi bir şekilde planlanmış olması ve gezinin amacının turistik olduğunun ispat edilmesi gerekir. Bu ispat için seyahat belgeleri, maddi durumu belirtir belgeler ve davet mektubu gibi belgelerin hazırlanarak başvuru esnasında konsolosluklara sunulması gerekir. Böylece başvurular incelemeye alınarak Amerika turistik vize almaya hak kazanılabilir.

B2 Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eğlence ve turistik amaçlarla alınmak istenen B2 vizesinin başvuruları Ankara ABD büyükelçiliği ve İstanbul ABD konsolosluğuna yapılır. Başvurunun gerçekleşmesi için randevu alınması gerekir.

Talep edilen B2 vizesinin çıkması ise yapılan randevuyu takip eden 3 gün içinde gerçekleşir. Ancak bu süre başvuru yapılan konsolosluk ve büyükelçiliğin yoğunluk durumuna bağlı olarak artış gösterebilir.

Bu nedenle Amerika’ya turistik amaçlarla gitmek isteyen kişilerin yapacakları seyahatten minimum 1 ay önceden başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. Böylelikle diledikleri tarihte Amerika turistik vize ile Amerika’ya gitmeleri mümkün olur.

Kısa Süreli ABD Seyahatleri İçin Hangi Vize Alınır

Kısa süreli gerçekleştirilecek ABD seyahatleri için alınması gereken vize B1/B2 vizesidir. B1 vizesi kısa süreli yapılacak iş seyahatleri için alınan vize olurken B2 vizesi ise kısa süreli eğlence ve turistik ziyaretler için alınacak vizedir. Bu vizeyi kısa süreli ziyaret gerçekleştirmeyi düşünen her birey alabilir.

Vizenin alınabilmesi için konsolosluklara başvuruda bulunulması gerekir. 14 yaşına ulaşmamış çocuklar vizeyi ebeveynleri aracılığıyla konsolosluklara gitmeden alırlar. 80 yaşını aşmış olan kişiler ise geçmişte ABD turistik vize almışlarsa konsolosluğa gitmeksizin vize alma imkanı elde ederler.

Amerika Turist Vize Başvurusu

Amerika turistik vize başvurusu İstanbul ABD Başkonsolosluğu ile Ankara ABD Büyükelçiliği üzerinden yapılabilir. Başvurunun yapılabilmesi için b2 vize evraklarının tamamlanması, başvuru için randevu alınması ve randevu günü yapılacak mülakata katılarak başvuru işleminin tamamlanması gerekir. Böylelikle konsolosluk veya büyükelçilik yetkilileri tarafından yapılan inceleme sonunda turistik vizeyi almaya hak kazanmak mümkün olur.

Turistik vize başvurusunun en önemli aşaması başvuru için gerekli görülen evrakların hazırlanmasıdır. Bu evrakların randevu gününde başvuru sahiplerinin yanında olması ve görüşme esnasında teslim edilmesi gerekir. Amerika B2 vizesi başvuru evrakları ise şunlardan oluşur;

DS 160 formu (vize başvuru formu)

2 biyometrik fotoğraf (5x5 cm boyutlarında ve vize başvurusu için geçmişte kullanılmamış olan fotoğraf, yüz kameraya dönük ve gözler açık olacak şekilde çekilmiş)

Kimlik fotokopisi

Amerika turist vizesi talep dilekçesi (şahsen yazılacak)

Pasaport (seyahati takip eden 6 ay boyunca geçerli olacak)

Nüfus kayıt belgesi (tam vukuatlı)

Banka hesap özetleri (Amerika seyahatinde kullanılacak hesaba ait)

Öğrenciler eğitim amaçlı vize alacaksa öğrenim belgesi, transkript vs belgeleri

Emeklilere ait banka hesap cüzdanı, emekli aylık kartı veya tapu belgeleri

Vize harç makbuzu

Şirket sahipleri için vergi levhası, sicil gazete fotokopisi ve imza sirküleri belgeleri

Davet mektubu (gerekli durumlarda)

Evraklarda eksik olması veya evraklarda yer alan bilgilerin hatalı olması durumunda başvurunun kabul edilmesi mümkün olmaz. Ayrıca Amerika’ya gitme amacının turistik olduğunun kanıtlanabilmesi gerekir. Aksi takdirde başvuru onaylanmayacağından vizenin alınması ve Amerika’ya giriş mümkün olmaz.

Sonuç

Amerika B2 vizesi almak isteyenler için hazırladığımız bu içerik sayesinde B2 vizesi hakkında merak ettiğiniz bilgileri öğrenebilirsiniz. Hangi şartlarda bu vizeyi almanız gerektiğini öğrenerek doğru vize türü için başvuruda bulunabilirsiniz.

Ayrıca içeriğimizde yer alan turistik vize evrakları ile başvuru için gerekli olan evrakları öğrenerek hazırlığınızı eksiksiz yapabilirsiniz. Buna ek olarak vize için seyahatten ne kadar önce başvuru yapmanız gerektiğine de bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.