Gaziantep'te Dükkan Kiraları Füze Gibi Uçtu! Gaziantep'te Esnaf Kira Ve Dükkan Giderlerini Çıkarmak İçin Çalışır Hale Geldi.

Gaziantep'te Dükkan Kiraları Füze Gibi Uçtu! Gaziantep'te Esnaf Kira Ve Dükkan Giderlerini Çıkarmak İçin Çalışır Hale Geldi.
Gaziantep’te son dönemde uçuk bir şekilde artan dükkân kiraları, küçük esnafa büyük darbe vurdu. Esnaf artık kira ve dükkân giderlerini çıkarabilirse seviniyor.

Gaziantep’te daha önce konut kiralarında başlayan hızlı yükseliş, son dönemde dükkan kiralarına da etki etti. Dükkan kiralarının aşırı derece artması nedeniyle, zaten iş yapamayan esnaf kazandığını da dükkan giderlerine harcıyor.

GİDERLER ÇOK ZORLUYOR

Dükkan kiraları ile ilgili görüşlerini aldığımız çarşı esnafı, “ Dükkan sahipleri rahat. Çünkü artışı kabul etmediğimizde kiralayacakları bir Suriyeli mutlaka buluyorlar. Kira bedelleri ile birlikte elektrik, su gibi giderlerimiz de ciddi anlamda arttı.

Eskiden bu giderler, aylık harcamalarımız içinde bu kadar büyük bir yük tutmazdı. Ama artık devasa boyutta. Bir ay boyunca sadece kiraya çalıştığımız zamanlar oluyor. Elektrik faturaları geldiğinde ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Eskiden bir günlük kazancımızla ödediğimiz elektrik faturaları için şimdi birkaç gün kazandığımızı biriktirmemiz gerekiyor.” Şeklinde görüş belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.