Gaziantep'te Kömür Fiyatları Adeta Uçuyor! Kömürün TONU 6 BİN TL. Şimdiden Kömür Almak İsteyen Vatandaşlar Fiyatları Duyunca Şok Geçiriyor...

Gaziantep'te Kömür Fiyatları Adeta Uçuyor! Kömürün TONU 6 BİN TL. Şimdiden Kömür Almak İsteyen Vatandaşlar Fiyatları Duyunca Şok Geçiriyor...
Yeni sezon hazırlıkları yapan mahrukatçılar, kömür fiyatlarındaki belirsizlik nedeniyle sıkıntılı. Fiyatların aşırı derecede yükseldiğini belirten Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, “ Kömür fiyatları geçen yıla göre 5-6 kat arttı. Rusya-Ukrayna savaşı nasıl etki edecek bilmiyoruz. Yerli kömürde de anormal artış var. Önümüzü göremiyoruz.” dedi.

Dünya genelinde yaşanan enerji sıkıntısı, Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatması ile daha da büyük bir boyuta ulaştı. Avrupa ülkeleri alternatif enerji kaynağı olarak kömürü gündemine alınca, kış aylarında kömür fiyatlarının ne olacağı merak ediliyor.

ŞU AN FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Kış aylarında kömür fiyatlarının nasıl olacağı ile ilgili görüşlerini aldığımız Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal demir, “Şu anda yaz aylarına girmemiz ve sezonun bitmesi nedeniyle bizi etkileyen bir durum yok. Zaten geçen yıla nazaran kömür fiyatları çok yüksek gidiyor.  Aslında baktığımızda dünyada olan her hareket, bir anda kömür fiyatının inmesine veya yükselmesine neden olabiliyor. Ama şunu diyebilirim ki, kömürün şu anki fiyatı çok yüksek. Geçen senenin 5-6 katı. Kış için ne olur biz de bilemiyoruz.” dedi. 

YERLİ KÖMÜRDE FIRSATÇILIK VAR

Rusya ve Ukrayna savaşının kömür fiyatlarına etkisini de değerlendiren Demir, “Açıkçası şuanda bu konuda önümüzü göremiyoruz. Fiyat düşse de inanın, yükselse de inanın. Dünyada olan olaylar bizleri direk etkiliyor. Kömür fiyatları şuanda bile yüksek. En ufak bir kriz daha olsa fiyatlarımız yine yükselir. İthal kömür dolarla geliyor. Dolar yükseldikçe kömür fiyatları da artıyor. Eğer döviz kurlarında ciddi bir yükseliş olmazsa ithal kömürün tonunun 6.000 civarında gideceğini düşünüyorum.

Ancak burada önemli olan yerli kömür. Yerli kömürde şu anda anormal bir fiyat artışı var. Ben bunun nedenini art niyete bağlıyorum. Ne kadar maliyet yükseldi deseler de, fırsatçılık olarak görüyorum. Yerli kömür fiyatları yüksek, ithal de yüksek. İthal kömür fiyatlarında düşüş olursa bizler için daha iyi olur diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.