Gaziantepli Kiracılar 'YETER ARTIK DİYOR' Türkiye Ve Gaziantep'te Fahiş 'FİYAT UYGULAMALARI' artık İSYAN ettiriyor! Gaziantep'te EV sahipleri kiraları tahsil edememeye başladı!

Gaziantepli Kiracılar  'YETER ARTIK DİYOR' Türkiye Ve Gaziantep'te Fahiş 'FİYAT UYGULAMALARI' artık İSYAN ettiriyor!   Gaziantep'te EV sahipleri kiraları tahsil edememeye başladı!
Konut kiraları Gaziantep ve Türkiye'nin diğer illerinde artmaya devam ederken fahiş fiyat artışı yapan ev sahipleri kiraları tahsil edememeye başladı. Kira davalarında son bir senede büyük bir artış var. Emlak sektörü temsilcileri geçen yıla göre 3-4 kat artan kira bedelleri nedeniyle daireye istenen yüksek kiraların başlangıçta ödenebildiğini ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşandığını dile getiriyor.

Gaziantep'te Fahiş zam yapan ev sahipleri kira almakta zorlanıyor


GAZİANTEP'TE  VE TÜRKİYE'NİN DİĞER İLLERİNDE İKİ AYDAN SONRA GECİKMELER BAŞLIYOR



Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Uzmanı Hakan Özelmacıklı, "Emlak piyasasında arz tarafındaki durgunluk devam ediyor. Son dönemde inşaat maliyetlerindeki artışlar yeni gayrimenkul inşaatında istenen seviyelere ulaştıramıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle evlenecek çiftler arttı, kiralık dairelerin bulunması bu sebepten dolayı daha da zorlaştı. Bu durum fiyatları daha da artırmaya devam ediyor. Kiralık dairelerde artan fiyatlar, kiraların ödenmeme riskini de beraberinde getiriyor. Geçen yıla göre 3-4 kat artan kira bedelleri nedeniyle daireye istenen yüksek kiralar başlangıçta kiracı tarafından ödenebiliyor ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşanabiliyor" dedi.

TÜRKİYE VE GAZİANTEP'TE KİRA VE DEPOZİTODA DA SORUN VAR


Kira artışlarının yüzde 25 oranında sabitlendiğini hatırlatan Özelmacıklı, kiracılar ile mal sahipleri arasında depozito kaynaklı sorunlar yaşanmaya başladığını belirterek, "Bu durum piyasada dengesizliğe yol açtı. Daha fazla artış yapmak isteyen mal sahipleri de var. Bu artışı kabul etme niyetinde olan kiracılar da var. Bu belirsizlik kiracılarla ilgili farklı tahlil davalarını beraberinde getirdi. Son dönemde evden çıkan kiracılar ile mal sahipleri arasında depozitodan kaynaklı anlaşmazlıklar yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.