Başsavcı’dan müjde

Başsavcı’dan müjde
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleriyle buluşmasında yeni dönemin Adliye-Medya ilişkisine dair önemli mesajlar verdi. Başsavcı Karataş, Basın Savcılığı birimi ve Medya İletişim Bürosu’nu en aktif şekilde kullanacaklarını müjdeledi.

HSK Kararnamesi ile Başsavcı olarak atana İsmail Karataş’a, G 10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ZİYARETLER DEVAM EDİYOR
Gaziantep’te 4 yıldır Başsavcı Vekili olarak görev yapan tecrübeli isim İsmail Karataş tebrik ziyaretlerini kabul ediyor. Başsavcı Karataş’ın son ziyaretçileri G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri oldu.

ADLİYE-MEDYA İLİŞKİLERİ
Haberlerin kamuoyuna aktarılmasında tek araç olan medya sektörünün önemine değinen Başsavcı İsmail Karataş, Adliye ile Medya ilişkisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Doğru ve tarafsız haber Adliye-Medya köprüsünün sürekli açık olmasıyla sağlanabilir” dedi.

YENİ DÖNEMİN İP UÇLARI
Başsavcı İsmail Karataş,1 Eylül itibariyle başlayacak olan yeni adli yıl açılışıyla birlikte Gaziantep medyası ve Adliye ilişkilerine dair mesajlar da verdi. Başsavcı Karataş, “Kamuoyuna hızlı ve doğru bilgi aktarılması anlamında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı olarak yapılması gereken neyse hayata geçireceğiz. Bu bağlamda ilk olarak adli tatil öncesi Basın Savcılığı görevlendirmesini yaparak basına tek Savcı uygulamasını başlattık. Artık, basından sorumlu bir Savcı arkadaşımız sadece basın işlerine bakacak. Bunun yanı sıra medya iletişim bürosuna da bir görevli tayin ederek 24 saat hızlı ve doğru bilginin medyaya akışını sağlayacağız. Adli yılın açıldığı 1 Eylül 2022 tarihi itibariyle de ilk olarak Gaziantep medyası ile bir araya gelip sorun ve çözüm yollarını birlikte arayacağız. Kendi taleplerimizi ileterek ilişkileri anlamlı ve en üst seviyede tutmaya çalışacağız” dedi.

ŞEHRİ İYİ TANIYOR
Başsavcı olarak atanan İsmail Karataş’ın geçmiş dönemlerde Vekil olarak 4 yıl Gaziantep’te görev yapmasının büyük şans olduğunu belirten G10 Gaziantep Gazeteler Birliği sözcüleri, “Biz kamu görevi yapmaktayız. Haberin yargıyı etkilemesinin her zaman karşısındayız. Yargı özgün olmalı, delillerle hareket etmeli. Bu anlamda sosyal medya, yazılı ve görsel basının haber anlatımında taraflı ve ilkeli olması kabul edilemez. Gazeteci olarak görevimiz kamunun çıkarlarını korumak ise bizde bunu en üst düzeyde yapmaya gayret eden bir ekibiz. Herhangi bir olayda spekülasyona meydan yaratmadan doğru ve kesin bilgi ile Adliye’den haber almamız gereken durumlar oluyor. Bunun iyi bilen yeni Başsavcımız İsmail Karataş’ın Basın Savcılığı’nı daha işlevsel şekle getirmesi ve medya bürosunun aktifleşmesini destekliyoruz. Doğru ve tarafsız haber için en üst merci olan Yargı mercinin gazeteci ile arasındaki köprünün olması doğru bir karar. Yeni Başsavcı İsmail Karataş nezlinde tüm Adliye çalışanlarına görevlerinde başarılar dileriz” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.