Gaziantep'te Trafiğe Çıkmat Adeta Savaşa Gitmek Gibi! Gaziantep'te Trafikte Makas Atma, Hatalı Sollama, Yolun Ortasından Gitmek Artık Normal Olarak Kabulleniliyor!

Gaziantep'te Trafiğe Çıkmat Adeta Savaşa Gitmek Gibi! Gaziantep'te Trafikte Makas Atma, Hatalı Sollama, Yolun Ortasından Gitmek Artık Normal Olarak  Kabulleniliyor!
Her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte yoğunlaşan yollarda, sürücülerin de tahammülsüz tavırlarının araç sürüşünü iyice zorlaştırdığını belirten sürüş eğitmeni, “Aday sürücülerimizi sıkıştırarak hataya zorluyorlar. Bu arada hiçbir kural da dikkate alınmıyor. Gaziantep’te trafiğe çıkmak cesaret istiyor.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’teki trafiğin durumu ile ilgili görüşlerini Sürücü Kursu sürüş eğitmeni: A.K. “Kendini usta olarak tanımlayan ehliyetli sürücüler, aday sürücülerden kendileri gibi atik, pratik araç kullanmalarını bekliyorlar. Onları sıkıştırara daha çok heyecanlandırıp hata yapmaya mahal veriyorlar. Dönel kavşaklarda ada içerisindeki araçlara yol verilme kuralını görmezden gelen usta sürücüler acemileri sıkıştırıp hata yapmaya zorluyorlar.” şeklinde konuştu.

KURALLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR

Gaziantep’te sürücülerin direksiyon başına geçtiğinde kuralları göz ardı ettiğini belirten sürüş eğitmeni, “Gaziantepli sürücüler, trafik ışıklarında yeşil yandığı anda  öndeki aday sürücünün kendilerini bir saniye bile bekletmemesi için korna çalıyor.  Gerekli olduğu durumlarda çalınması gereken korna, aday sürücüye hata mı yapıyorum dedirtiyor. Biz de sıkıntıya giriyoruz. Paniklediğinde bir anda debriyaj, fren, gaz durumunu karıştırıyor, arabanın durmasına sebep oluyorlar. Bu tek taraflı bir hata değil!” şeklinde konuştu.

YOL ORTASINDAN GİTMEK ADET OLMUŞ!

Konuyla ilgili görüş belirten bir aday sürücü ise “Gaziantepliler, trafikte çok gergin. Birinin aracınızı sıkıştırması, yolun onların malıymış gibi kullanılması, makas atmaları, çok sık karşılaşılan hareketler. Kendileri gibi olmamızı makas atmamızı bekliyor gibiler. Bir de şerit çizgisini ortadan gitmeleri, sinyal vermeme durumları var.

Dönel kavşaklar bizim için ayrı bir endişe ortamı. Bize öğretilen dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü ada içerisinde yer alan aracındır şeklinde. Ama buna uyan sürücü görmedim. Bir anda hızlanıp, geçmeye çalışıyorlar. Çarpışmaya ramak kalıyor. Geçerken de tuhaf tuhaf yüzümüze bakıyorlar.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.