Gaziantep'te Kiracılar Ne Yapacağını Bilmiyor! Kiracılar isyanda! Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını kullanarak yükselttikleri kiralar, vatandaşın kabusu oldu.

Gaziantep'te Kiracılar Ne Yapacağını Bilmiyor! Kiracılar isyanda! Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını kullanarak yükselttikleri kiralar, vatandaşın kabusu oldu.
Ev sahiplerinin keyfi kira oranı belirlemelerine karşı 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan ve kira oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan kira düzenlemesi, uygulamada sınıfta kaldı. Ev sahiplerinin düzenleme sonrasında da özgürce fiyat artırmaya devam etmesi, kentte yaşanan kira krizinin fitilini de ateşledi.

Kent genelinde kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan kriz tırmanırken, geçtiğimiz gün kirasını ödeyemediği için evden çıkarılan bir vatandaş, sinir krizi geçirerek eşyalarını ateşe verdi… Bir başka vatandaş ise 1600 TL olan kira bedelinin 3 bin 250 TL’ye yükseltilmesine tepki gösterdi.

2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı Gaziantep’te konut fiyatlarına güç yetmiyor. 2+1 dairelerde dahi 1 milyon TL’ye yükselen fiyatlar sonrası, kiralık konut bedelleri de fırladı. Kent genelinde 1+1 daire fiyatları dahi 1500 TL’den başlarken, 2+1 ve 3+1 dairelere de güç yetmiyor. İnternet sitelerine verilen kiralık daire ilanlarında, 1+0 eşyalı daireler,  1000 TL ila 1500 TL, 1+1 daireler 1500 ila 2 bin 500 TL, 2+1 dairelere konumuna göre 2 bin TL ila 5 bin TL, 3+1 konutlar ise 3 bin 500 TL ila 8 bin TL arasında değişiyor.

KİRALAR ALDI BAŞINI GİDİYOR!

Gaziantep’te kiralık evlere güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek olmasını fırsat bilerek kentte oluşturduğu kiralık fiyatları, vatandaşın kabusu oldu. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilmez durumda. 2+1 dairelerde dahi 3 bin TL’nin altında doğru düzgün ev bulabilmek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca, sıkıntı içerisinde olan ne kiralık ev bulabiliyor ne de ev sahibi olabiliyor.

KİRALIK DAİRE BULUNAMIYOR!

Kiralık dairelerde sorunlar yalnızca kira bedelleri ile sınırlı olmuyor. Pek çok ev sahibinin kiracı şartı ise memur oluyor. Kamu çalışanı olmayan kimselere ise kolay kolay kiralık daire verilmiyor. Aranan memur şartı sonrası kara kara düşünen vatandaş ne yapacağını bilemez hale geldi. Ev sahiplerinin koyduğu memur şartı nedeniyle vatandaş ise ev bulamıyor. 5 bin 500 TL’ye yükselen Asgari ücret sonrası, ev kira bedellerine yeni zam yapılması da bekleniyor…

YÜZDE 100’LÜK ZAM!

Kentte kiralık daireler ile ilgili durum böyle olurken, ev sahipleri de kira bedellerine fahiş oranda zam yapmaya devam ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, 1600 TL olan kira bedelinin 3 bin 250 TL’ye yükseldiğini anlattı. Ev sahibinin yüzde 25 kira sınırlamasına rağmen bu oranda zam yaptığını kaydeden vatandaş, isyan etti.

EŞYALARINI ATEŞE VERDİ!

Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesinde iddiaya göre  kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden atılan S.A  sinir krizi geçirerek eşyalarını yaktı. Ateşe verilen eşyalar  olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Eşyalar kullanılamaz geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.