Gaziantep'te Ölüm Yolu Denilen Ve Yapımı Yılan Hikayesine Dönen O Yol Yapılacak! Maliyeti 1 milyar TL!

Gaziantep'te Ölüm Yolu Denilen Ve Yapımı Yılan Hikayesine Dönen O Yol Yapılacak!  Maliyeti 1 milyar TL!
Sık sık meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalarla anılan Nurdağı-Gaziantep Yolu, 2017 yılında yaptırım programına alınmış ancak çalışma yapılamamıştı. Can kayıplarının artması ve meydana gelen kazalar sonrası Ölüm yolu için 2021 yılında ihale yapılmıştı. Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında Nurdağı-Gaziantep Yolu Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Gül, projenin 1 milyar TL’ye mal olacağını ve can kayıpları başta olmak üzere sorunların ortadan kalacağını söyledi.

Gaziantep- Nurdağı arasında uzanan yolda her yıl meydana gelen kazalarda onlarca insan hayatını kaybediyor. Ölüm Yolu olarak adlandırılan yolun durumu Gaziantep Milletvekilleri tarafından defalarca gündem getirilmişti.

2017 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞTI AMA…

Ölüm Yolu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz Mart ayında 2020 yılı Yatırım Programına alındı. Daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre, Gaziantep-Nurdağı arasındaki yolun yeni değil, aslında 3 yıl önce yatırım programına alındığı ortaya çıktı. Duble yol haline getirilmesi planlanan devlet yolu, 2017 yılında yatırım programına alınsa da, kamu yatırımlarının durması nedeniyle yapımına başlanamamıştı.

2020 yılında yeniden yatırım programına alınan Ölüm yolu ile ilgili geçtiğimiz gün Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Nurdağı-Gaziantep Yolu Değerlendirme Toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında, GBB Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil ve Nurdağı kaymakamları, belediye başkanları, ilgili kurum yöneticileri ve muhtarların katılımları ile gerçekleştirildi.

SORUNLAR ORTADAN KALKACAK!

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, ‘’Nurdağı-Gaziantep yolunun kamulaştırma ve benzeri işlemlerinin koordinasyonunu yaptık. Yaklaşık 1 Milyar TL’ye mal olacak projeyle can kayıpları başta olmak üzere birçok sorun ortadan kalkacak’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.