Gaziantep'te Şehirler Arası Yolculuk 'UÇAK' Fiyatlarıyla Yarışıyor! Gaziantep Otogarı Yine Kalabalık!

Gaziantep'te Şehirler Arası Yolculuk 'UÇAK' Fiyatlarıyla Yarışıyor! Gaziantep Otogarı Yine Kalabalık!
Gaziantep, Türkiye’nin en büyük Kentlerinden biri ve en az 500 Bin Suriyeli ve 3 milyondan fazla insan yaşıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi, şehir dışına çıkmak, ailelerini ziyaret etmek ya da tatil yapmak isteyen vatandaşlar, otobüs ve uçak bileti için araştırmalara başladı. Uçak seferlerindeki fiyat artışları nedeniyle otobüs seferlerini daha çok tercih eden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında adeta şaşkınlığa uğradı…

ANKARA- İSTANBUL SEFERLERİ DUDAK UÇUKLATTI…
Gaziantep’ten en fazla seferin yapıldığı Ankara ve İstanbul seferleri, neredeyse uçak fiyatlarıyla yarışır hale geldi. 8 Temmuz tarihinde Gaziantep’ten İstanbul’a yapılacak olan bir otobüs seferi için ödenecek en düşük fiyat 530 TL oldu,  Ankara’ya yapılan seferlerde ise otobüs bilet fiyatları 400 TL oldu.

Aynı dönemde İstanbul’a yapılan bir uçak seferinin en düşük fiyatı 736 TL, Ankara’ya yapılacak bir uçak seferinin fiyatı ise 649 TL oldu.

KISA MESEFA ÜCRETLERİ DE ARTTI…
Gaziantep’e en yakın noktalar olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adana’ya yapılan seferlerde de fiyatlar arttı. Geçmişte 25 TL olan Kahramanmaraş seferleri, 60 TL ile 80 TL arasında değişen fiyatlara bilet bulabiliyor. Hatay’a yapılan seferlerde ise 120 TL’den başlayan fiyatlar, 160 TL’ye kadar çıkıyor. En fazla seferin yapıldığı Adana’da ise 150 TL’den başlayan fiyatlar 200 TL’ye yükseliyor.

VATANDAŞ FİYATLARDAN DERTLİ!
Akaryakıta gelen zamlar ve maliyet artışları nedeniyle artan otobüs bilet fiyatları, vatandaşların da gündeminde. Günden güne artan pahalılık nedeniyle tatile çıkmak bir yana şehir dışına çıkmanın bile artık hayal haline geldiğini kaydeden vatandaşlar, ‘’ Böyle giderse, bayramları da evde geçirmek zorunda kalacağız’’ yorumunda bulundu.

YOLCU SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR!
Gaziantep Otogar A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Savcı, akaryakıt fiyatlarının sektörü ciddi anlamda olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Esnafın kontak kapatacak duruma geldiğine dikkat çeken Savcı, bayram öncesi olmasına rağmen yolcu sayısında ciddi düşüş yaşandığını da kaydetti. Bayram öncesi yoğunluğun geçmişe oranlara düştüğünü söyleyen Savcı, “Daha önceki bayramlarla kıyasladığımız zaman bu bayram aşırı bir yoğunluk yok. Normal seferlerimiz dolarsa ek araba çıkarma şansımız yok gibi görünüyor. İstanbul bileti 550 TL oldu. 4 kişilik bir aile İstanbul’a gitmek istese 2 bin 200 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.