Gaziantep'te Yoksulluk İzdihamı! Gaziantep'te Yüzlerce Vatandaşların Oluşturduğu Yoğunluk Sosyal Medyada gündem Oldu...O Analar Kamerada

4 milyon aileye, 15 milyar TL bütçe sağlamayı hedefleyen Aile Destek programı kapsamında Gaziantep’te de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurular devam ediyor. Programa kayıt için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giden vatandaşların oluşturduğu yoğunluk geçtiğimiz gün gündem oldu.

  Şahinbey SYDV önünde çekilen görüntülerde, sistemin çökmesi sonrası başvuru için gelen vatandaşlara başvuru formu dağıtıldı. Yüzlerce vatandaşın oluşturduğu kuyruk görüntüleri, yok artık dedirtti.

4 milyon haneye desteğin sağlanacağı Aile Destek Programı başvuruları başladı. Destekten ihtiyaç sahibi herkes faydalanacak olup mevcutta sosyal destek yardımı alanda da destekten yararlanabilecek. Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden alınan, bu destek 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek.

SİSTEM ÇÖKTÜ, İZDİHAM YAŞANDI!

27 Haziran tarihi itibariyle başvuruların başladığı Aile Destek Programı sonrası Gaziantep’te de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları önünde uzun kuyruklar oluştu. Hane başına 450 ila 600 TL arasında verilecek destek için SYDV’lere başvurular devam ederken, Şahinbey SYDV önünde kaydedilen izdiham görüntüleri gündem oldu. 30 Haziran tarihinde kaydedilen görüntülerde, kayıt sisteminin çökmesi nedeniyle başvuru formlarını elden almak isteyen vatandaşların neden olduğu izdiham görüntülere yansıdı.

Çevredeki vatandaşların da merakla izlediği görüntüler sosyal medyada da gündem olurken, insanların içinde bulunduğu yoksulluğu da gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.