Türkiye bu operasyonu konuşuyor! Gaziantep'te de çok konuşulan 'Demir Yumruk' Operasyonunda Konuşulan Rakamlar Yok Artık Dedirtti! Deste deste paralar, banka hesapları, özel uçak ve…

Türkiye bu operasyonu konuşuyor! Gaziantep'te de çok konuşulan 'Demir Yumruk' Operasyonunda Konuşulan Rakamlar Yok Artık Dedirtti!  Deste deste paralar, banka hesapları, özel uçak ve…
‘Demir Yumruk’ operasyonu ile ilgili ortaya çıkan detaylar şoke ediyor. Operasyon kapsamında 8 bin 690 banka hesabına, 261 taşınmaz ile biri uçak olmak üzere 328 araca el konuldu, 39 şirkete kayyum atandığı ortaya çıktı. Operasyonda 500 milyon liranın üzerinde para ve ziynet eşyası ele geçirildi. İşte son dakika haberinin detayları…

Suç örgütü lideri Erol Evcil’in, 3 demir-çelik fabrikasına çöküp devleti 4 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi. Aramalarda Evcil’in kasasında 402 milyon liralık mücevher, 53 milyon TL, 2.5 milyon dolar bulundu

Ankara merkezli 29 ilde eşzamanlı şafak baskınları yapılan Demir Yumruk Operasyonu'nda 310 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Konut, işyeri ve fabrika gibi toplam 261 taşınmaza, 328 araca, 8 bin 690 banka hesabına ve Erol Evcil'in özel jetine el konuldu. 39 şirkete ise kayyum atandı.

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre 95'i şirket 470 adreste yapılan arama çalışmalarında ise 53 milyon lira, 2 milyon 456 bin dolar, 161 bin Euro, 402 milyon lira değerinde mücevher ile 12 ruhsatsız tabanca ve 1051 dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen belgeler 4 TIR ile taşındı.


Gözaltına alınanlar arasında Evcil'in yanı sıra suç örgütleri liderleri Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak da yer aldı.

İskenderun'da kaldığı rezidansın yangın merdiveninden kaçmaya çalışırken Özel Harekât ekiplerince gözaltına alınan Evcil'in liderliğini yaptığı örgüt, fabrikaları hedef alıyor.

İÇİNİ BOŞALTTILAR

Örgüt, mali sıkıntı yaşayan tesislerle satın alma vaadi ile kira kontratı imzalıyor. Ardından demirçelik ürünlerini piyasaya satıp gelirler Evcil'in grup şirketlerinin hesaplarına aktarılarak firmaların içi boşaltılıyor. KDV, kurumlar vergisi ve stopaj gibi ödemeler bu firmaların üzerinde bırakılıyor.

Borçlar nedeni ile haciz gelmesi durumunda kiracı değişimine giderek faaliyete devam ediliyor. Tahsilat yapılamadığı içinde kamu alacağı tahsili de engellenmiş oluyor. Örgütün bu yolla İzmir, Hatay ve Sivas'taki 3 demir-çelik fabrikasına çöktüğü belirlendi.

Demir-çelik fiyatlarını manipüle edip 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan suç örgütünün, şirketleri kasıtlı olarak iflasa sürüklediği ortaya çıktı.

Evcil bu yöntemle devleti 3 milyar 955 milyon 628 bin 534 lira zarara uğrattı.

Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olan Evcil'in üzerinde herhangi bir fabrika olmadığı ve bunları akrabalarını üzerine yaptırdığı tespit edildi.

JETİNE EL KONULDU

Özel jetle gün içinde 5 il gezen Evcil'in, eşini de Paris'e alışverişe gönderdiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında çete üyelerine ait 327 otomobil ile Evcil'in 20 milyon dolarlık jetine el konuldu.

İfadeler alınmaya başlandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alanın 308 kişinin haricinde, bilgi sahibi 455, ikmalen şüpheli 244 ve 8'i müşteki olmak üzere 707 kişinin ifadeleri alınmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.