Gaziantepli Vatandaşların Tek Umudu TOKİ! Gaziantep'e TOKİ 2 bin 429 konut inşa edecek! Gaziantep’te yaşanan konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.

Gaziantepli Vatandaşların Tek Umudu TOKİ! Gaziantep'e TOKİ 2 bin 429 konut inşa edecek! Gaziantep’te yaşanan konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor.
Gaziantep’te yaşanan konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. 2+1 konutta dahi fiyatların 1 milyon TL’ye ulaşmasıyla birlikte vatandaşın ev alma hayali de bir başka bahara kaldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gaziantep'e 2 bin 429 konut inşa edecek. TOKİ tarafından inşa edilecek yeni konutların, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli ve orta gelir grubundan vatandaşlar için umut olması bekleniyor.

2,5 milyondan fazla sayıda insanın yaşadığı Gaziantep’te, konut fiyatları aldı başını gidiyor. Sıfır olarak nitelendirilen yeni 2+1 daire fiyatlarının dahi 1 milyon TL’nin üzerine çıkması, ikinci el konutta ise fiyatların 600 bin TL’yi aşmasının ardından dar gelirli ve orta gelir grubunda bulunan vatandaş, ev sahibi olma umutlarını bir başka bahara ertelemek durumunda kaldı. Bankaların kullandırdığı konut kredilerinin de yükselmesi, vatandaşın durumunun iyiden iyiye çıkmaza girmesine neden oldu.

TOKİ 2 BİN 429 KONUT YAPACAK
Vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin giderek azaldığı şu günlerde, Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gaziantep'e 2 bin 429 konut inşa edecek. Konutların ihalesi temmuz ayında yapılacağı duyuruldu.

İHALE TEMMUZ AYINDA!
TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehitkamil ilçesinde dört etapta inşa edilecek 2 bin 429 konut yatay mimarili ve yöresel unsurları taşıyacak. Yeni konut projeleriyle çocuk oyun parkları, yürüyüş yolları, yeşil alanları ve esnafla vatandaşların bir arada olduğu mahalle kültürünü yaşatan, yeni yaşam alanları oluşacak. Konutlardan 541'inin ihalesi 25 Temmuz'da, 587 konutun ihalesi 26 Temmuz'da, 675 konutun ihalesi 27 Temmuz'da, 626 konutun ihalesi ise 28 Temmuz'da yapılacak.

TOKİ tarafından yapılan ihale duyurusu, dar ve orta gelirli vatandaşlar için yeni bir umut oldu. Devletin sağladığı imkanlar ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, merakla ihaleyi ve sonrasında yapımı başlayacak olan konutları beklemeye başladı.

TOKİ’nin yapacağı konutların kentte her geçen gün artan konut fiyatlarının frenlenmesi noktasında bir çözüm olup olmayacağı ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.